Hlavním klenotem Pivovaru Národní je fantastická klášterní zahrada předělaná na největší "beergarden" v centru metropole. Během okamžiku zmizí rušná Národní třída a objeví se pivní oáza, která hlavně v létě potěší a uspokojí všechny milovníky našeho národního nápoje.

V Pivovaru Národní se vaří vlastní pivo značky Czech Lion, a to jedenáctka (klasický světlý filtrovaný i nefiltrovaný ležák plzeňského typu) a dále pak tmavá třináctka. Pivní stálice nyní doprovází speciál, svrchně kvašený ale s vtipným názvem Mazaná liška a s výrazným ovocným aroma s tóny grepu či angreštu.

Tip:

Nejen děti milují zdejší buchtičky se šodó, kulinární zajímavost představují bramborové placky s pivní marmeládou.

Tatarský biftek z anguse

Ještě bohatší je nabídka jídel rozkročená od klasické české hospodské kuchyně až po výtečné steaky na grilu s nádechem Itálie. Zajímavou novinkou mezi předkrmy jsou šťavnaté filety ze sleďů podávané s pikantní marinádou, stejně jako téměř zapomenuté zelňáky, kdysi vyhlášené bramborové placky se zelím.

Nechybí samozřejmě obligátní tatarák z výborného masa black angus či další zapomenutá hospodská legenda v podobě česnekového vepřového boku s křenem a rozpečeným chlebem.