Ivo Andrle navrhl sejít se v baru Cobra kousek nad Strossmayerovým náměstím v Praze na Letné. Podnik, jenž byl otevřen vloni v létě a místní hipsteři se na něj ihned slétli jako vosy na med, mu totiž zčásti patří a on prý chce ukázat, že není určen jen pro "novou zahálčivou třídu, která si myslí, že nezahálí" (jak hipstery označil letenský dramatik David Zábranský). A skutečně: v době naší polední návštěvy jsme ve zcela plné Cobře spatřili pilně se tvářící politiky jedné pravicové opoziční strany, úřednické typy v oblecích, opodál sedícího bývalého komunistického agenta i jiné aktivní penzisty.

Cobra vznikla na místě ponuré herny na rohu Veverkovy ulice, o níž letos v březnu New York Times psaly jako o jednom z pěti míst v Praze, "kam musíte jít". Kromě nápojů a atmosféry nabízí od 12 do 15 a večer od 18 do 22 také zajímavé pokrmy, byť v omezeném množství: vždy polévku a tři jídla, každý den se nabídka pochopitelně mění. Ivo Andrle si vybral zeleninový vývar s nudlemi a krémový špenát s vejci na hniličko a novými bramborami. V nabídce bývá pouze jeden masový chod, já jsem volil esteticky opečené kuřecí prso se žemlovou nádivkou a nové brambory s pažitkou.

jarvis_59143e30498ea3e8b3e937a4.jpeg
Foto: Libor Fojtík
Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se