Vzdušný, moderní interiér, příjemná vnitřní terasa a sedm krušovických piv na čepu, včetně tankového Mušketýra. Taková je vizitka nově otevřené Šalandy v Karlíně, jejíž největší pýchou je ovšem prvotřídní "hospodská" kuchyně.

Moderně pojatá karlínská Šalanda má v síti krušovických "pivnic" výsadní postavení. Na rozdíl od ostatních podniků má totiž zcela svébytné a značně ambiciózní menu, pod kterým je podepsán zkušený šéfkuchař Tomáš Gebauer. A právě díky pestré nabídce unikátních, často značně inovativních hospodských pokrmů, které jen tak běžně nenajdete, je Šalanda výjimečná také v celopražském kontextu.

Tip:

Ochutnejte tvarohové knedlíčky plněné rumovou pralinkou a podávané s vanilkovým krémem.

Jak vysát morkové kosti

Pojďme si představit ty nejzajímavější z nich. Mezi předkrmy či chuťovkami k pivu potěší především smažené ovarové kroketky připravené z ovarového masa vyšlehaného s čerstvým tymiánem, rozmarýnem a malvazem, které se podávají s česnekovou remuládou. Další zajímavou a netuctovou chuťovkou jsou gratinované morkové kosti s kořenovou zeleninou a máslovou omáčkou či mimořádně lahodný a svěží sulc ze zauzeného telecího jazyka, servírovaný se salsou ze znojemských okurek zjemněnou medem.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.