Ambiciózní restaurace usazená v nádherném prostředí trojských vinic představila po loňském krátkém gastronomickém bezvládí nové menu zkušeného šéfkuchaře Petra Kunce. A sklízí potlesk na otevřené scéně.

Zkušený šéfkuchař, který působil dlouhé roky v prestižních michelinských restauracích na britských ostrovech, je známý svou kreativně pojatou kuchyní s důrazem na lokální a sezonní suroviny. A své filozofie se drží také v Salabce, jejíž tým posílil loni v létě.

Tip:

I mezi dezerty se skrývá překvapení, a sice krupicová kaše ve formě pěny, která doprovodí karamelizovaný banán a lesní ovoce.

Šneci z Olomouce

Po pár měsících "zkušebního" provozu připravil na konec března fungl nové menu, v němž se snaží využít tradiční české suroviny prezentované v moderní, fine diningové podobě ozdobené lehkými triky molekulární kuchyně.

Z předkrmů stojí za zmínku "tatarák" z uzeného sumce, kterého si šéfkuchař sám udí v místní udírně a servíruje ho v kombinaci s jablky a čínským zelím, díky čemuž převažují jemné a svěží tóny. Ještě lépe chutnají šneci z olomoucké farmy, jejichž křehké a lahodné maso doprovází kroupové rizoto s kořenovou zeleninou a lanýžovou pěnou.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.