Od zavedení EET restaurace zdražily o tři procenta

jarvis_58b6d71c498ec9090199ae4f.jpeg

Tuzemské restaurace od loňského prosince zvedly ceny jídel a nápojů až o tři procenta. Vyplývá to z údajů Českého statistického úřadu. Ve srovnání s předcházejícími měsíci jde o skokový nárůst. V prosinci přitom začala pro pohostinská zařízení platit elektronická evidence tržeb. Průměrná cena půllitru výčepního piva narostla z 26,18 koruny na 27,01 koruny. Za denní menu si lidé průměrně připlatí více než dvě koruny.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.