"Je to takový minipivovar na mýtince," charakterizuje s odkazem na hru Divadla Járy Cimrmana svůj podnik, Pivovar U Dobřenských, Radoslav Kráľovský. Leží ve stejnojmenné uličce nedaleko Betlémské kaple, tedy v samém jádru historické čtvrti Prahy, ale zároveň tak trochu mimo tamější hlavní třídy. Přesto se jeho nejčastější klientela rekrutuje právě z řad zahraničních návštěvníků metropole. Kráľovský je totiž láká na bylinná piva, třeba z kotvičníku, máty, šalvěje, meduňky nebo citronové šťávy.

"V Praze existují desítky malých pivovarů, sázkou na piva s příchutí tradičních bylinek jsme se chtěli odlišit," vysvětluje, jak jej napadl koncept pivovaru.

Radoslav Kráľovský, který žije napůl v Praze a napůl ve slovenských Košicích, přitom v pohostinství podniká s přestávkami téměř 20 let. Svůj první minipivovar si založil už před 16 lety. V Praze rovněž vlastní italskou restauraci v Holešovicích a v Košicích zase asijskou restauraci, tradiční krčmu a donáškovou pizzerii.