"Je to takový minipivovar na mýtince," charakterizuje s odkazem na hru Divadla Járy Cimrmana svůj podnik, Pivovar U Dobřenských, Radoslav Kráľovský. Leží ve stejnojmenné uličce nedaleko Betlémské kaple, tedy v samém jádru historické čtvrti Prahy, ale zároveň tak trochu mimo tamější hlavní třídy. Přesto se jeho nejčastější klientela rekrutuje právě z řad zahraničních návštěvníků metropole. Kráľovský je totiž láká na bylinná piva, třeba z kotvičníku, máty, šalvěje, meduňky nebo citronové šťávy.

"V Praze existují desítky malých pivovarů, sázkou na piva s příchutí tradičních bylinek jsme se chtěli odlišit," vysvětluje, jak jej napadl koncept pivovaru.

Radoslav Kráľovský, který žije napůl v Praze a napůl ve slovenských Košicích, přitom v pohostinství podniká s přestávkami téměř 20 let. Svůj první minipivovar si založil už před 16 lety. V Praze rovněž vlastní italskou restauraci v Holešovicích a v Košicích zase asijskou restauraci, tradiční krčmu a donáškovou pizzerii.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.