Kdo o téhle hospůdce nikdy neslyšel, může si při vstupu dovnitř pomyslet, že narazil na nějakou rychloobrátkovou knajpu. Hned za vchodem vpravo výčep, za rohem místnůstka s jediným oknem a pěti úzkými stoly, jejichž povrch navozuje vzpomínky na fádní umakartový nábytek z éry socialismu, stěny s prostým dřevěným obložením a věšáky na šaty, nahoře na zdi kovový větrák. Konzumuje se tu hojně na stojáka, už dopoledne se kolem výčepu tvoří hrozen návštěvníků. Popelníky a charakteristický odér zase napovídají, že hlavně večer tu bývá dost zakouřeno.

Skepsi neznalého hosta, tedy pokud je aspoň trochu všímavý, nahlodá několik detailů. Předně se tu čepuje Prazdroj, ten zpravidla v nějakých špeluňkách nenajdete. Trochu podezřele se jeví i chlapík s natočeným knírem obsluhující pípu, který dělá dojem zkušeného mistra. A namísto obvyklého utopence nebo nakládaného hermelínu se jako první na tabuli nabízí talián.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.