Přestože Pivovar Národní je především pivnice propojená s malým pivovarem, loni v létě otevřený podnik má dva obrovské klady. Tím prvním je fantastická zahrada s kapacitou 250 míst, která navíc není na přímém slunci, takže i v letních horkých dnech tu panuje příjemné a snesitelné klima. Druhým velkým plusem je nečekaně široká gastronomická nabídka rozkročená od lehkých salátů a chuťovek k pivu přes pastu a grilovaná masa až po téměř "babičkovské" obědy. 

Tip:

Za zkoušku stojí slavná rakouská specialita zvaná Germknödel, tedy velký kynutý knedlík plněný povidly, posypaný mákem a zalitý vanilkovou omáčkou.

Poklady v zavařovací sklenici

Nabídka jídel se navíc pravidelně obměňuje, jednou z novinek je třeba sýr fetaki nakládaný v olivovém oleji s chilli papričkami či tradiční šunková rolka s křenem v aspiku, která je servírovaná v starosvětské zavařovací sklenici. A stejným způsobem tu podávají také utopence připravené ze špekáčků od Dolejšího z Davle. Největším hitem je ovšem opulentní vepřové koleno, které se před pečením marinuje v pivu s rozmarýnem a česnekem a na talíři ho doprovází čerstvý křen, kyselé zelí a dva druhy hořčice. 

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.