Z nabídky

Marinovaný losos Gravlax se žervé, hořčicí Dijon, medem a máslovou brioškou    139 korun

Gratinovaný kozí sýr s červenou řepou, dýňovými semínky, olivovým olejem, pomerančovým vinaigrettem a domácím toustovým chlebem    139 korun

Žloutkové fettuccine se sušenými rajčaty, olivami, bazalkou a sýrem Pecorino Romano    149 korun

Vepřová panenka s hlívou ústřičnou, medvědím česnekem, špekem, tuřínovým pyré a šalotkovou omáčkou        209 korun

Tip

Mezi dezerty kraluje vanilkový krém ochucený rakytníkem či unikátní sorbet připravený ze švestek a máku.

A zase ten Karlín. K desítkám restaurací, bister a zajímavých gastronomických projektů, které oživily snad nejdynamičtější pražskou čtvrť, přibyl v březnu další podnik s názvem Premier Mercato.

Makové buchty i koláče

Bistro v italském stylu je nejen zajímavou restaurací, ale současně výkladní skříní a prodejnou společnosti Premier Wines & Spirits, která už v hlavním městě provozuje dvě restaurace, a to španělský gastrobar Monarch a fine dining restauraci Grand Cru, vedenou špičkovým šéfkuchařem Janem Punčochářem. Ostatně šéfkuchařem podniku je Petr Finn Boštík, který s Punčochářem vařil v Le terroir. Premier Mercato překvapí příjemnou atmosférou industriálního prostoru, který je zaplněn vystaveným zbožím. V rámci předkrmů si hosté mohou objednat skvělé olivy, nakládaná rajčata, artyčoky i výborné španělské sýry, které jsou ideálním doprovodem k vínům. Potěší domácí chléb a především bohatá nabídka skvostných domácích buchet a koláčů, včetně tvarohové či makové klasiky.

Roštěná na pepři

Premier Mercato má otevřeno od půl osmé ráno do půl deváté večer, není tedy podnikem určeným na klasické večeře, ale především na snídaně a obědy. Menu není příliš rozsáhlé, stálou nabídku doplňují obědy připravené ze sezonních produktů. Na aktuálním menu se tak objevuje jemný chřestový krém či hovězí roštěná na pomerančovém pepři servírovaná s restovaným bílým a zeleným pepřem a holandskou omáčkou – jak jinak než domácí.

Z vegetariánských jídel boduje marinovaná mozzarella s loupanými paprikami, cuketou a lilkem či výborný gratinovaný kozí sýr s pestrým salátem. Těm, kteří si nedovedou představit oběd bez masa, doporučíme velmi pěknou prezentaci pečené vepřové panenky, podávanou s křupavými kousky hlívy ústřičné, výborným tuřínovým pyré a lahodnou šalotkovou omáčkou. A protože na konci dubna byla sezona medvědího česneku, nechyběla na talíři ani tato populární bylina.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.