Z nabídky

Dvě volská oka s bagetou, máslem a bylinkami 65 korun

Kuře tandori s jasmínovou rýží 100 korun

Tip

Každý den si mohou hosté vybrat z pestré nabídky sladkého pečiva či dortů, které jsou vystavené v prosklené vitríně.

Ekonom přes SMS

Pošlete do úterý 22:00 SMS ve tvaru: EKONOM JMENO PRIJMENI ULICE CP OBEC PSC na číslo 90211 a časopis Ekonom vám doručíme až domů. Více zde.

Cena SMS služby včetně doručení výtisku je 49 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje ATS Praha.

Před několika týdny byl otevřen již třetí Home Office, tentokrát obohatí velmi vytížený a hojně navštěvovaný food court obchodního centra Nový Smíchov, kde z gastronomické šedi vyčnívalo snad jen libanonské bistro a veganský bufet.

První pobočka Home Office byla otevřena v lednu letošního roku v kancelářském komplexu The Park na pražském Chodově, druhá provozovna funguje v Galerii Harfa. Další, tedy již čtvrtá by měla být otevřena v listopadu v Karlíně.

Od šťáv k novému fast foodu

Pod projektem vznikajícího řetězce "nového fastfoodu" je podepsána společnost Fruitisimo Group, která provozuje přes 40 prodejen s čerstvými šťávami, zmrzlinou a kávou. Home Office představuje nový trend v rychlém stravování, neboť na rozdíl od fast foodu se zaměřuje na podávání kvalitních jídel a nápojů připravených z čerstvých surovin. Tento trend se objevil v Americe na konci minulého století a vžil se pro něj název Fast casual, neboť v sobě spojuje rychlost fast foodu a kvalitní stravu restaurací. Dalším bonusem je estetické a vkusné prostředí, které opět převyšuje standard fastfoodu.

Zdravé snídaně jsou v kurzu

V nabídce Home Office samozřejmě nemohou chybět snídaně, které jsou jednou z klíčových položek. Hosté si mohou objednat čerstvá vajíčka či zapečené panini v několika variacích. Zajímavá je například pikantní mexická bageta se salámem chorizo, čedarem a papričkami jalapenos či bageta s grilovanou paprikou, mozzarellou a čerstvou bazalkou, v prvním případě za 89, ve druhém za 79 korun.

Milovníci francouzské kuchyně ocení bohatou nabídku quichů, za zkoušku stojí například šťavnatý špenátový quiche. Nechybí ani zdravé snídaně, jogurt s medem a ovocem či jogurt s müsli a javorovým sirupem. A protože na stolech stojí květináče s čerstvými bylinkami, mohou si hosté třeba vajíčka posypat čerstvou bazalkou.

Inspirujte se při přípravě krémového rizota z bistra Home Office:

Krémové rizoto z bistra Home Office si můžete snadno a rychle udělat i vy

Losos na citronovém pepři

K obědu se každý den vaří jiné hlavní jídlo a také domácí polévka, obojí připravené z čerstvých surovin bez polotovarů a konzervačních látek (do jídel se zde nepřidávají ani glutamáty, jejichž užití je ve fast foodech celkem běžné). Velmi chutná byla hrášková polévka s mátou či sytá italská podzimní klasika v podobě minestrone (malá porce stojí 49 korun, velká obědová porce je o 10 korun dražší).

Kolekce hlavních jídel je velmi pestrá s inspirací od Itálie až po Indii. V posledním týdnu se v nabídce objevil steak z lososa na citronovém pepři, servírovaný se špenátem, gnocchi se sušenými rajčaty a fenyklem či kuře tandori s kousky čerstvého zázvoru a jasmínovou rýží.

Pálivý indický čaj

Home Office na Smíchově má dlouhou otvírací dobu, a to od osmi hodin ráno až do jedenácti večer – to aby se zde mohli na zapečený sendvič či sklenku vína zastavit návštěvníci sousedního multikina. V nabídce je sice jen několik druhů vín, ale to v daných podmínkách stačí, neboť Home Office není koncipován jako vinný bar.

Naopak klade důraz na nealkoholické nápoje, vedle mnoha druhů kávy zde připravují čaj z čerstvé máty či ze zázvoru a také chai latte, populární indický sladký a lehce pikantní čaj s mlékem, dochucený kardamomem, zázvorem, pepřem a dalším kořením. A samozřejmě nechybí ani džusy z čerstvého ovoce a zeleniny, vtipně servírované do zavařovacích sklenic (stojí buď 55 korun za dvě deci, nebo 85 za dvojnásobnou porci).

Rozhovor se šéfkuchařem – Pavel Cón

Pavel Con Home OfficeZe které suroviny rád vaříte a proč?

Nemám úplně nejoblíbenější surovinu a myslím, že ani nejoblíbenější jídlo. Asi je to dost omíláno pořád dokola, ale česká kuchyně je natolik chutná, že by se měla naplno vrátit do našich kuchyní a restaurací. Je ale pravda, že v poslední době mám asi nejvíce v oblibě veškerou zeleninu a pracuji sám na sobě, abych pochopil její význam a maximální různorodost úprav, využití a její hodnoty pro naše zdraví.

Jaké jídlo, které jste ochutnal v poslední době, vás nejvíce překvapilo?

Jsem hodně rád za zážitek z posledního výletu do Kokořínského dolu, kde si jeden místní chlapík šlechtí hned dvě restaurace, tedy U Grobiána a U Báby Šubrový. A musím říct, že se opravdu snaží, neboť již dlouhou dobu drží kvalitu surovin a je hodně tvůrčí.

Ve které restauraci si pochutnáte a co si tam dáváte?

Mám rád Lemon Leaf s jejím thajským tak trochu fusion konceptem, dále rád zajdu do Pizza No. 110 v Kolodějích u Prahy, kde vím, že vždy dostanu stejnou kvalitu, a i když ochutnám něco nového, tak nejsem nikdy zklamán. V restauracích moc často nejím, rádi se celá rodina stravujeme doma a vaříme si. Důkazem jsou krabičky s jídlem od mojí ženy Kačenky každé ráno v igelitce na cestě do práce.

Související