Ekonom přes SMS

Pošlete do úterý 22:00 SMS ve tvaru: EKONOM JMENO PRIJMENI ULICE CP OBEC PSC na číslo 90211 a časopis Ekonom Vám doručíme až domů. Více zde.

Cena SMS služby včetně doručení výtisku je 49 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje ATS Praha.

Z nabídky:

Šafránové špagety s krevetami Black tiger ovoněné čerstvým chilli a česnekem se sýrem Grana Padano    225 korun

Steak z lososa s pečenými bramborami a cherry rajčátky   295 korun

Tip:

Z dezertů vystavených v prosklené vitríně zaujme ricottová pěna s ananasovým pyré či cheesecake s mandlemi a drcenými ořechy. A nechybí ani domácí zmrzlina připravená z čerstvých a sezonních surovin.

Bistro s celodenním provozem bylo otevřeno na konci srpna. Na přípravě působivého interiéru se podílelo maďarské designové studio Varro design, které pracuje pro řadu luxusních hotelů. Podnik otvírá již v sedm hodin ráno a láká mimo jiné na zdravé snídaně. K dispozici je čerstvý ovocný či zeleninový džus, míchaná vajíčka, ovocný salát či zapečené sendviče a panini.

Losos s kaparovou omáčkou

Snídaňová menu se podávají do půl jedenácté, pak přichází na řadu pokrmy ze stálé a denní nabídky, při jejichž přípravě šéfkuchař respektuje pravidla zdravé a nutričně vyvážené stravy. Za příklad poslouží třeba výtečné domácí těstoviny. Potěšily nás šafránové špagety ochucené chilli a servírované s tygřími krevetami a sýrem Grana Padano, stejně jako legendární Aglio olio e peperoncino, a to především díky výtečné chuti samotných těstovin a jen jednoduchému dochucení. Velmi oblíbené jsou také domácí bazalkové nočky servírované s kousky pečeného lososa a kaparovou omáčkou, které se díky obrovskému zájmu probojovaly z denní nabídky do stálého menu.

Hovězí pupek a pečené papriky

Večerní nabídku rozšiřuje kolekce mas či ryb, třeba šťavnatý hovězí flap steak (připravený z hovězího pupku) či pečený losos, který se podává buď s bramborami, nebo ve "zdravější" verzi s pečenými paprikami. Šéfkuchař je navíc otevřený nejrůznějším experimentům a po dohodě s hostem připraví originální kombinace pokrmů, které nejsou na menu. Stačí se jen domluvit. Jako správné bistro má Gourmet Pauza také pestrou kolekci nejrůznějších chuťovek, které zaženou malý hlad nebo poslouží jako doplněk k vínu.

Luxusní pečivo Mansson’s

Hosté mohou ochutnat třeba zapečené šneky, kreativně připravené kanapky či si objednat talíř francouzských sýrů nebo salámů, které se servírují s luxusním pečivem ze známé pražské pekárny Mansson’s. Tu v Praze založili před šestnácti lety dánští manželé a od té doby patří k nejlepším výrobcům prémiového pečiva v metropoli. Gourmet Pauza od nich odebírá hned několik druhů pečiva. Například ořechovo-ovocný chléb, který tu servírují s kozím sýrem, je velmi chutný. A skvělé je také samotné pečivo podávané s prvotřídním olivovým olejem.

Morava i Piemont

Vinná karta není příliš rozsáhlá, ale pro potřeby podobného podniku je zcela dostačující. Navíc obě majitelky všechna vína osobně vybíraly a rády se s hosty podělí o podrobné informace. Z růžových vín můžeme doporučit svěží Zweigeltrebe od Kořínka (ročník 2014, navíc za velmi pěknou cenu 300 korun za lahev, ostatně cena všech moravských vín se zde pohybuje plus minus kolem této částky). V nabídce jsou tři druhy Prosecca, dvě zajímavá vína z předního moravského vinařství Regina Coeli (za zkoušku stojí především Rulandské šedé) či moderně připravené cuvée Red (půl na půl Zweigeltrebe a Frankovka) z dalšího prestižního vinařství Arte Vini. Pokud si hosté chtějí dopřát větší zážitek, mohou vybírat z italských vín, v nabídce jsou toskánská Chianti, ale i luxusní Barolo z Piemontu.

Šéfkuchař Gourmet Pauza David Hloušek ugriloval tygří krevety a k nim připravil chutné šafránové špagety. Jednoduchý recept si můžete lehce udělat i doma:

Grilované tygří krevety a šafránové špagety si můžete jednoduše udělat i doma

Rozhovor se šéfkuchařem: David Hloušek

IMG 5047Ze které suroviny rád vaříte a proč?

Ze zásady vařím z čerstvých a kvalitních surovin, tudíž nemám hranice výběru. Nejraději připravuji středomořskou kuchyni, která má zajímavé suroviny. Rád připravuji i různé druhy steaků.

Jaké jídlo, které jste ochutnal v poslední době, vás nejvíce překvapilo?

Naposledy jsem v naší restauraci připravoval grilovaný steak ze zebry s ovocným čatní.

Ve které restauraci si pochutnáte a co si tam dáváte?

Mám rád středomořskou kuchyni, ale nejvíce si pochutnám na tradičním českém gulášku.

Související