Číst ho nikdy moc nebavilo. O to paradoxnější je skutečnost, že jeho kariéru odstartovala právě kniha. Podle receptu z lexikonu koktejlů od Ivana Crhy Dědeček na scestí a 300 dalších míchaných nápojů připravil Roman Uhlíř v patnácti letech svůj první drink.

Dnes, o třicet let později, je Uhlíř považován za jednoho z nejlepších a nejzkušenějších barmanů České republiky. "Odjakživa jsem se snažil mířit vysoko," říká v rozhovoru. A to se mu letos podařilo jak v přeneseném slova smyslu, tak i doslovně. Nedávno byl zvolen viceprezidentem České barmanské asociace a s Cloud 9 vede jeden z nejvýše položených barů v Praze. Přitom mu alkohol původně vůbec nechutnal.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se