Ekonom přes SMS

Pošlete do úterý 22:00 SMS ve tvaru: EKONOM JMENO PRIJMENI ULICE CP OBEC PSC na číslo 90211 a časopis Ekonom Vám doručíme až domů. Více zde.

Cena SMS služby včetně doručení výtisku je 49 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje ATS Praha.

Tip

Hosté si mohou sestavit vlastní burger. Na výběr je americké či italské hovězí, omáčky a další přísady, takže jim kuchař připraví burger přesně podle jejich chuťových preferencí.

Pizza Coloseum slaví v letošním roce kulaté, dvacáté výročí existence, což je ideální příležitost pro krátké bilancování. Především v Praze patří již tradičně mezi velmi oblíbené podniky italské kuchyně a především na Můstku či v pasáži Myslbek, kde fungují nejznámější provozovny, bývá v exponovaném čase obědů a večeří obvykle plno.

Majitelům Colosea se tak vyplácí důraz na stálou kvalitu pokrmů, které jsou připravované především z italských surovin. Zajímavé jsou také nadstandardní gastronomické služby, ať už je to poměrně široká nabídka bezlepkových pokrmů, či novinka v podobě nutričně vyvážených specialit, které šéfkuchař připravuje společně s profesionálními dietology ze společnosti DietPlan a které uvítají všichni zájemci o zdravou a racionální stravu.

Jednou z novinek této řady je třeba "zdravý" burger, ale nechybí ani "racionální" pizza Primavera, která se podává se salátem a kousky grilovaného kuřecího s jogurtovým dresinkem. Ostatně právě pizza představuje hlavní pilíř nabídky a zhruba polovina návštěvníků dává italskému evergreenu pravidelně přednost.

V Coloseu se peče slabá a křupavá pizza v tradiční peci, klasikou je oblíbená Margherita či Capricciosa s pršutem a artyčoky, milovníci rafinovaných kombinací jistě ocení Al Caprino se smetanou, kozím sýrem a ořechy. Vedle pizzy najdete v menu pestrou nabídku italských specialit, mezi předkrmy se objevují třeba artyčoky v citronovém krému, zelenina zapečená s parmezánem či kozí sýr s medem. Z bohaté škály pasty můžeme upozornit na ravioly plněné špenátem a ricottou či na pappardelle s lahodným telecím masem a sušenými rajčaty.

Největší kulinární klenoty hosté najdou mezi tzv. secondi piati, tedy hlavními jídly z masa, ryb či plodů moře. Velkým hitem je grilovaná chobotnice, výtečné je telecí lýtko dušené v rajčatové omáčce či milánský telecí řízek, který v Itálii před nějakými 180 lety objevil "náš" maršálek Radecký, odvezl ho k císařskému dvoru a stál tak u zrodu legendárního vídeňského řízku.

A ještě jeden tip: milovníci hovězího by měli určitě ochutnat půlkilový steak z toskánského hovězího Costata alla Fiorentina. Pokud zůstane místo na dezert, povinností je jahodové mascarpone, které milují především ženy a mimo jiné jde o nejoblíbenější dezert hráček českého fedcupového týmu v čele s Petrou Kvitovou.

Menu se mění dvakrát ročně, každý týden se však připravuje několik polévek a pět až sedm hlavních jídel v cenově zvýhodněném obědovém menu. Pizza Coloseum v současné době provozuje deset poboček, vedle Prahy ji najdete také v Průhonicích, Teplicích a Ostravě. V Průhonicích je možnost ubytování v Pensionu Coloseum.

Podívejte se, jak vaří šéfkuchař Pizzy Coloseum:

 

 

Velkým plusem restaurace Pizza Coloseum je zajímavá nabídka vín za velmi příjemné ceny. Na začátek oběda či večeře mohou hosté vyzkoušet sklenku lehkého prosecca Coloseum, které přímo pro restauraci připravuje italské vinařství. A slušnou laťku kvality si drží také rozlévané "house wine" z Veneta, ať už je to Pinot Grigio, či Merlot v ceně 54 korun za skleničku.

Pokud mají hosté zájem o vyšší ligu, mohou si pochutnat na výtečném Barolu nebo Brunellu za vinotékové ceny. Pokud hledáte konkrétní tip na skvělé víno ve výborném poměru cena výkon, pak zkuste Rosso di Montalcino, tedy takzvané malé Brunello, které je v nabídce řetězce Pizza Coloseum za slušných 695 korun. Na žízeň nebo jako doprovod k pizze pak poslouží čepovaná belgická piva, ať už je to klasická Stella, nebo pšeničný Hoegaarden.

Rozhovor se šéfkuchařem: René Vokurka

SONY DSCZe které suroviny rád vaříte a proč?

Vybrat oblíbenou surovinu je pro kteréhokoli kuchaře dle mého názoru nemožné. Spíše je důležité, jak lze s danou surovinou pracovat a co se z této suroviny objeví na stole u hosta. I čerstvá ryba může být nepoživatelná pod vrstvou barevného pepře.

Jaké jídlo, které jste ochutnal v poslední době, vás nejvíce překvapilo?

Jednoznačně kakaové ořechy od Irenky, mé paní. To bylo největší překvapení za poslední půlrok.

Ve které restauraci si pochutnáte a co si tam dáváte?

Většinou jím v našich restauracích a ochutnal jsem vše, co jsme za léta mé působnosti ve firmě vařili. Chutná mi vše, a tak bych nerad postavil spaghetti amatriciana před skvělé ossobuco.

Související