"První pocity z Bermud? Vlhko a stresy z kreolské angličtiny," popisuje své začátky v Karibiku šéfkuchař pražské restaurace La Gare Roman Dolejš. Na souostroví v Atlantiku u jihovýchodního pobřeží Spojených států se stěhoval z Německa na doporučení svého tehdejšího šéfkuchaře. Skončilo mu pracovní povolení a domů se mu nechtělo, tak proč nezkusit něco exotického?

"Nakoupil jsem si spoustu knížek o karibské a kreolské kuchyni, ale bylo to k ničemu," směje se, když vzpomíná na začátek svého působení na exotických ostrovech.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se