Tip

Jako dezert tu nejvíce „frčí“ lívanečky s borůvkovým rozvarem, které už šéfkuchař ani nemůže vyškrtnout z menu.

Z nabídky

Růžová panenka s houbovými gnocchi a grilovanými mini tomaty   229 korun

Chilli krevety s grilovanou zeleninou a thajskou omáčkou      259 korun

Steak ze hřbetu mléčného telete, smetanový listový špenát a bramborová kaše s pastinákem   379 korun

Kuchyně hotelu Harmony je rozkročena dvěma směry. První zahrnuje českou a regionální kuchyni s důrazem na netradiční suroviny či zajímavé úpravy jídel. Jako příklad poslouží jemné kotletky pečené na kmínu a podávané s kedlubnovým zelím, guláš připravený na černém pivu, pečená červená řepa či pastinákové pyré.

Druhý pilíř představuje mezinárodní kuchyně respektující moderní gastronomické trendy včetně asijských specialit a jídel připravených z čerstvých ryb a plodů moře. Jedním z hitů místního menu je tudíž výborná thajská polévka, která si pro své lehce pikantní tóny získala řadu obdivovatelů a pomalu se dotahuje na vyhlášené krkonošské domácí kyselo.

Velmi oblíbené jsou ovšem také pikantní chilli krevety s grilovanou zeleninou a thajskou omáčkou či evropská moderna v podobě telecího brzlíku na vinné redukci.

Cesta pro českou kuchyni

Nejoblíbenější jídla v hotelu Harmony se ovšem vracejí k českým kořenům, byť v poněkud inovativní podobě. Šťavnatá růžová panenka je tudíž servírována s houbovými gnocchi a grilovanými malými rajčátky, zatímco skvělý steak z mléčného telátka doprovází listový špenát a bramborová kaše dochucená pastinákem.

Velmi povedená jsou také hovězí líčka na víně či králičí hřbet ve slanině se šunkovými škubánky, ženy naopak jistě zaujme neotřelá kombinace candáta pečeného na přepuštěném másle a servírovaného s celerovými hranolky a mrkvovým pyré.

Přes všechny zajímavé kombinace je hitem číslo jedna stále klasická svíčková, kterou vaří osobně šéfkuchař a mnoha návštěvníkům hotelu chutná tak, že si objednávají ještě několik porcí domů. Menu v restauraci se mění dvakrát ročně, zhruba na začátku zimní a letní sezony.