Pivo je živilo už dávno před založením minipivovaru. Oba spolumajitelé Beskydského pivovárku, Dušan Holý a Aleš Karpita, 20 let prodávali pivo, které ale vyráběl někdo jiný. Rutina spojená s prodejem jednoho druhu piva z velkého pivovaru je ale postupně přestala bavit. Při cestách po Evropě i světě totiž ochutnali tolik různých druhů, že jim česká desítka a dvanáctka připadala nudná. "Ve velkých pivovarech ale nejde větší pestrost prosadit. Jejich hlavním směrem je zisk a širší sortiment je příliš nezajímá," vysvětluje Dušan Holý nad sklenicí Beskydského hořkého, voňavého, svrchně kvašeného speciálu IPA, proč se nakonec rozhodli společně vrhnout do výroby piva vlastního.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

  • Dvěma pivním nadšencům se v Beskydech daří porážet konzervativnost tamních pivařů. Přijít na chuť jiným pivům, než je český ležák, je ale museli učit.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.