Pivo se v Třebíči na Vysočině vařilo podle historických pramenů už od středověku. Stejně jako mnoho jiných malých pivovarů, ani ten třebíčský nepřežil snahu socialistických plánovačů o "konsolidaci" trhu a v roce 1972 zanikl. Na jeho místě po zbourání postavili obchodní dům. Na obnovení tradice vaření piva si město počkalo 40 let.

Postaral se o to podnikatel Juraj Urbančík, jinak také majitel úspěšné firmy Variant plus, která se zabývá velkoobchodním prodejem bezpečnostních a dalších elektronických systémů do budov. Urbančík v roce 2010 koupil v nucené dražbě areál bývalého třebíčského lihovaru, respektive spíše trosky hospodářských budov. V nich nejprve vybudoval úspěšnou restauraci. A poté došel k nápadu vařit pro ni také vlastní pivo.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.