Tip

Z nápaditých dezertů můžeme doporučit lahodnou panna cottu s příchutí čaje, doprovázenou maracujou a pistáciovou zmrzlinou.

Z nabídky

Carpaccio z chobotnice, fenykl, cherry rajčátka, okurky a rukola, piniové oříšky      275 korun

Jehněčí kotletky, hráškové pyré, restovaná karotka a jus z konfitovaného česneku      460 korun

Restaurace Chagall’s zaujme příjemnou atmosférou, je vzdušná, světlá, na stěnách visí řada obrazů, mezi nimiž nechybí ani dílo slavného ruského, či spíše běloruského malíře, který však prožil většinu života ve Francii.

A právě jeho snové vize jsou tak trochu i vzorem pro místního šéfkuchaře, který své pokrmy připravuje jako malá umělecká díla. Jsou také působivá a kreativní, takže žádný milovník zajímavých chuťových kombinací zde jistě nebude zklamán.

 

Od šunky k pralinkám

V kuchyni používají výhradně čerstvé suroviny vysoké kvality, například ryby chytané na udici, výtečnou španělskou šunku Jamon Iberico de Belotta či luxusní belgické čokoládové pralinky Neuhaus.

Ale tím hlavním trumfem je přístup šéfkuchaře Marka Procházky, který rád využívá sezónních surovin a nebojí se na první pohled poněkud odvážných kombinací, jako je třeba čočka s rybou či chobotnice s mořskou řasou.

V restauraci Chagall’s můžete využít možnost sestavit si vlastní degustační menu z pokrmů připravených k ochutnávce v malých porcích, takže si vyberete třeba tři malé předkrmy, tři malá hlavní jídla a dva malé dezerty.

Nebo můžete vyzkoušet již sestavené pětichodové degustační menu šéfkuchaře či vybírat standardním způsobem, přičemž v nabídce je zhruba patnáct pokrmů.

 

Kambala s čočkou

Už v předkrmech se projevuje šéfkuchařova kreativita a smysl pro zajímavé chuťové kompozice, navíc jídla jsou velmi krásná i po vizuální stránce.

Marinovaný mořský vlk s nasládlým mango chutney je příjemně svěží, zatímco lahodné carpaccio z chobotnice doprovází na talíři řasy, které jídlu dodávají výrazné mořské tóny. A příjemně překvapilo také vynikající šafránové risotto Milanese, které je sice považované za klasiku, ale když je dobře udělané, vždycky potěší.

Na prvním místě ovšem stojí hlavní jídla, neboť prezentace mas a ryb je v Chagall’s prvotřídní. Jemná a šťavnatá kambala je podávaná s lahodnou čočkou a restovanou čekankou, což dohromady propojuje omáčka z bílého vína.

Ještě o fous výš stály výtečné jehněčí kotletky, jejichž specifická chuť vynikla i díky jenom lehkému propečení medium rare. Navíc byly opět nádherně servírovány s kaší ze zeleného hrášku, lehce restovanou karotkou a šťávou z dušeného česneku.

 

Tematické brunche

Restaurace Chagall’s připravuje také nejrůznější speciální kulinární akce, ať už to jsou tematické školy vaření se šéfkuchařem či různé „národní“ nedělní brunche, v jejichž rámci je představena třeba klasická francouzská kuchyně s největšími hity jako je třeba slavná provensálská polévka Bouillabaisse, Foie Gras steak či hovězí po burgundsku.

 

Podívejte se na oblíbené suroviny šéfkuchaře:

 

Výhodou restaurace Chagall’s je poměrně široký výběr zajímavých vín rozlévaných po skleničce, díky čemuž lze ideálně párovat víno s jídlem.

Na začátek určitě potěší sklenka velmi dobře připraveného Crémantu z Burgundska, z nabídky potěší i příjemné Chablis, Domaine des Melandes či velmi dobře pitelný Pinot Noir.

Pokud máte zájem spíše o druhou stranu seznamu a hledáte unikátní vína, která nejsou v Praze příliš častá, můžete si prostudovat nabídku privátních ročníkových vín, v nichž jistě zaujme například Chateau Mouton Rothschild prezentovaný v mnoha skvělých ročnících a další skvělá vína z Margaux či Paulliacu.

Byznys a firemní klientela může využít privátní salonek pro 12 osob s možností kuchařské show předvedené přímo před hosty, zajímavá je také možnost uskladnění vlastních vín v privátním vinném sklepeĚŚ či limuzínový servis.

 

Rozhovor se šéfkuchařem: Marek Procházka

CHAGALLS SIE 7215Ze které suroviny rád vaříte a proč?

Rád vařím z čerstvých a kvalitních surovin. Mé nejoblíbenější maso je jehněčí, které má plnou a výraznou chuť. Jehněčí kotleta patří pro mě osobně na první příčku mas. A také patří k nejkrásnějšímu ročnímu období, kterým je alespoň pro mě jaro.

Jaké jídlo, které jste ochutnal v poslední době, vás nejvíce překvapilo?

V poslední době mě překvapila kuchyně v Yaku BBQ. Nabízí rozmanitost všech věcí, které může člověk sníst a chutnají neskutečně skvěle.

Ve které restauraci si pochutnáte a co si tam dáváte?

Přesně vyznačenou restauraci a kuchyni nemám, záleží na okamžité chuti. Nikdy ale nepohrdnu sushi v Hanabi Sushi House. Jinak zbožňuji pečené dobrůtky z české kuchyně.

Související