Tip

Místo světových dezertů zde hosté mohou potkat spíše klenoty našich babiček, třeba klasický tvarohový dort či báječné makové řezy se švestkovou omáčkou.

Z menu

Smažené krevety se zeleninou v tempuře, wasabi majonéza      220 korun

Grilovaný filet z candáta s kukuřičnou polentou, špenátem a omáčkou z pečených paprik    430 korun

Grilované tygří krevety se spaghettami aglio olio peperoncino    360 korun

Golfové hřiště v Berouně patří k nejkrásnějším v republice, kolem dokola je obkroužené brdskými lesy a tudíž i výhled z klubovny, restaurace či prostorné terasy představuje unikátní kulisu, která hosty velmi příjemně a pozitivně naladí. Zvláště když je venku pěkné počasí.

Restaurace Tifannys, stejně jako celý golfový klub, brzy oslaví páté výročí a za tu dobu už si našla svou parketu, a to ve skloubení kvalitní české kuchyně s moderní evropskou a světovou nabídkou. Takže zde můžete ochutnat třeba výborná hovězí líčka i japonskou polévku miso širu. A protože golf dnes hraje spousta žen, na menu je také pestrá nabídka zajímavých salátů.

 

Pikantní kimči

Mezi předkrmy stojí za zkoušku obě polévky, které evokují atmosféru východní Asie, respektive Japonska a Koreje. Tradiční japonská polévka miso širu je silný rybí vývar dochucený pastou ze sójových bobů, v Tifannys je navíc podávána s mořskými plody, což ji posouvá ještě o stupeň výše. Pikantní kimči polévka zase pochází z Koreje, kimči je pálivá kvašená zelenina, která je tamním národním pokrmem.

Polévky doplňuje výborné sashimi z tuňáka a oblíbené krevety a kousky zeleniny smažené v tempuře a podávané s wasabi majonézou. Alternativou k předkrmům i k hlavním jídlům jsou vydatné saláty, připravované opět v netradiční podobě, takže třeba slavný Caesar je servírován s grilovanými kalamáry, zatímco jarní zeleninový salát s pošírovaným vejcem doplňuje pučálka, což je poněkud zapomenuté staročeské jídlo připravené z naklíčeného hrachu.

Nás však nejvíce zaujal zeleninový salát s křupavými kousky kachního masa a hrachovými lusky, který byl příjemně svěží a šťavnatý.

 

Bramborová kaše s wasabi

Jídla jsou zde zajímavě vymyšlena, doplněna vtipnými přílohami a ozdobena sezónními perličkami, jako je v současné době třeba medvědí česnek. Právě ten krásně propojí kombinaci grilované panenky s krémovým risottem či uzené plátky lososa s čočkovým salátem. Vtipná je i bramborová kaše ochucená wasabi.

Z hlavních jídel doporučíme především dvě;grilované krevety servírované s jednoduchými špagetami agli olio peperoncino a výborného candáta s polentou a lahodnou omáčkou z grilovaných paprik, což je opět velmi zdařilá chuťová kombinace.

Podívejte se na oblíbené ingredience v kuchyni restaurace Tifannys:

Video

A ještě jednu výhodu má zdejší restaurace – pokud si nevyberete z menu ani z denní nabídky, šéfkuchař vám připraví jídlo podle vašeho zadání – samozřejmě pouze z těch surovin, které má v kuchyni k dispozici.

 

Víno s ušlechtilou plísní

Vinná karta je poměrně strohá, nicméně i zde můžete najít pár pěkných vín, které nezklamou odborníka ani laika, navíc potěší cenové relace vín, pohybující se většinou v rozmezí od 300 do 600 korun.

Z bílých vín stojí za ochutnání jak Riesling z Reistenu, který zaujme svou výraznou mineralitou tak unikátní Rulandské šedé z vinařství Hrdina a dcera, připravené z hroznů napadených ušlechtilou plísní, která vínu zajistila plnou a medovou chuť s nádechem sušených hrozinek.

Kompletní nabídka červených vín pochází z Itálie a nabízí jak jednodušší a ovocnější vína, tak klasické Chianti či zajímavé cuvée z kategorie špičkových toskánských vín, které zrály na barrique a díky tomu se v jejich chuti snoubí kolekce tónů vanilky, ostružin a koření. Pokud máte rádi podobný styl vín, určitě zkuste Mantelo, připravené jako směs odrůd Sangiovese a Syrah.

Byznys a firemní klientela může využít široké nabídky místních služeb a salonků na kombinaci golfového turnaje, odborného semináře či konference s kvalitní gastronomií. K dispozici je zde také luxusní hotel s devíti pokoji, konferenční sál pro 60 lidí či wellness.

 

Rozhovor se šéfkuchařem: Jan Schicker

Ze kterých surovin rád vaříte a proč?

Rád vařím z ryb, z kalamárů, krevet či mušlí, protože nabízejí širokou paletu možností, jak je v kuchyni připravit. A také rád používám čerstvé bylinky.

Jaké jídlo, které jste ochutnal v poslední době, vás nejvíce překvapilo?

Překvapila mě zvěřina, se kterou jsme pracovali na podzim. Daněk, bažant, kančí maso, to všechno bylo výborné a těším se zase na podzim, až se zvěřina vrátí do naší nabídky.

Ve které restauraci si pochutnáte a co si tam dáváte?

V poslední době mě zaujala Zelená zahrada, kde mají kreativní přílohy k masu i k rybám a spoustu výtečných delikates.

Související