Tip

V místním humidoru si hosté mohou vybrat ze široké nabídky 14 druhů prémiových doutníků z Kuby, Dominikánské republiky a dalších zemí. Doutníky si mohou v klidu osahat a přesvědčit se, zda nejsou vyschlé.

Z nabídky

Hovězí rib eye steak 130 gramů s domácími hranolky    190 korun

Tandoori kuřecí špíz s pappadam chlebem      120 korun

Variace chuťovek (12 kusů)     190 korun

Interiér Tretter’s Baru je zařízen v tradičním stylu a kopíruje podobu klasických newyorských artdekových podniků. Tomu je podřízeno vše, od podoby samotného baru a výběru uniformy personálu až po reprodukci hudby, která se točí ponejvíce kolem třicátých až raných sedmdesátých let.

 

Ostatně celý podnik je zaměřen spíše na starší klientelu, zhruba 35 plus, tedy na byznysmeny, kteří se chtějí občerstvit po cestě z práce či na páry, přicházející na drink při cestě z opery a divadla. Otvírá se v sedm večer a zavírá ve tři ráno.


Signature koktejly

Zatímco v hudbě zde hosté žádnou modernu nenajdou, u koktejlů, jejichž ceny se pohybují kolem 150 korun, je tomu přesně naopak. Základem nabídky je třicet originálních drinků v kategorii „signature“, jež je možné ochutnat pouze zde.

 

Z části jde o koktejly, které vymyslel jako soutěžní drinky buď přímo majitel podniku Michal Tretter nebo některý z jeho barmanů. A právě tyto kreativní koktejly by měli hosté vyzkoušet, neboť řada z nich je skutečně nezapomenutelná a také vtipná, například jeden z nich, postavený na kombinaci ginu, javorového sirupu a červené řepy, se jmenuje Řepotini, zatímco další využívá slavného filmového sloganu „Metelescu“.

 

Podívejte se, jak se míchá koktejl s červenou řepou:

Tretters bar
Tretters_bar.mp4.jpg

Pokud máte rádi pikantní chuť, určitě musíte vyzkoušet Chilli smile, mírně pálivou, ale chuťově velmi povedenou kombinaci kořeněného jamajského „spicy“ rumu, chilli papričky, šalvěje, mangového džusu a českých švestkových povidel. Zábavné a chutné. Stejně jako osvěžující Pentangelli, spojující okurku, mátu, mandlový sirup s citronem, džusem z tropického ovoce a domácím rumem, ve kterém jsou naložené lesní jahody.

 

Krvavá Marie

Jiným unikátním nápojem je poněkud rafinovaný Infamous, který je zvláštní kombinací kvalitního ginu s jasmínovým čajem a podává se ve dvou skleničkách. A nezapomenutelná je také zdejší verze Bloody Mary, která je mimořádně výrazná a pikantní – do slavného nápoje s rajčatovým džusem a vodkou se totiž vedle worcesteru a tabasca přidává také celerová sůl, pepř, citronová šťáva a především nastrouhaný křen, jenž dá nápoji neuvěřitelný říz.

 

Tak dokonalého „vyprošťováka“ hned tak nenajdete. V nabídce je ovšem i pestrá kolekce všech klasických koktejlů či široký výběr špičkového alkoholu, od 24 druhů champagne až po „domácí“ značky vynikajících koňaků a armaňaků, které si zákazníci mohou zakoupit za „dumpingovou“ cenu jako celou láhev, z níž pak postupně při svých návštěvách upíjejí.

 

Úspěšné chipsy

Přestože gastronomie stojí v Tretter’s Baru až na druhém místě, hosté mohou ochutnat řadu zajímavých jídel, z nichž nejoblíbenější a nejzajímavější je kolekce gurmánských kanapek, nabízející rozkošné chuťové klenoty. Zde je třeba vyzdvihnout famózní foie gras pečené s koprem a meruňkovou marmeládou, palačinku s uzeným lososem a bylinkovým krémem či vařenou bramboru s koprovou omáčkou a lososovým kaviárem.

 

A také krevety s malinovo balsamikovým krémem. Velmi chutný je ovšem i 120 gramový rib eye steak podávaný s domácími hranolky či kuřecí špíz „tandoori“ s mátovou omáčkou a pappadam chlebem. Potěší i sýrový talíř s výtečnými produkty z prestižní slovenské farmy Kozí vršok. Ovšem zapomenout nesmíme ani na vyhlášené domácí Tretter’s Chipsy, které se připravují z celeru, mrkve, řepy a pastiňáku. Jsou bezlepkové, bez konzervantů či stabilizátorů a poté, co úspěšně ovládly český trh, začínají se ve velkém prodávat také v britských řetězcích.

 

Byznys klientela ocení perfektní práci barmanů, konzervativní prostředí i bohatý výběr prémiového alkoholu. A také snad všechny druhy nabíječek mobilních telefonů, které jsou zde k dispozici pro případ nouze.

 

Rozhovor se šéfbarmanem: Josef Zelenka

Ze které suroviny rád mícháte koktejly a proč?

Při práci mám rád kombinaci čerstvého ovoce, bylinek a zeleniny, která je základem celé řady našich signature koktejlů. Spousta podobných kombinací by člověka vůbec nenapadla, třeba spojení okurky, máty a domácího jahodového rumu.

 

Jaký koktejl, který jste ochutnal v poslední době, vás nejvíce překvapil?

Konkrétní koktejl nemohu vybrat, ale vždy mě překvapí práce barmanů v londýnském hotelu Savoy, kde lze čerpat skvělou inspiraci v jejich propojení klasiky a moderny. 

 

Ve které restauraci si pochutnáte a co si tam dáváte?

Mám rád Le Terroir Jana Punčocháře, fascinuje mě tamní kombinace perfektních jídel s dokonalým vinným lístkem a chutná mi tam snad úplně vše.