Tip

Jednoznačnou kuriozitou mezi dezerty je mírně nakyslý rakytníkový sorbet s pralinkou z mléčné čokolády, který je zdoben 24karátovým zlatem.

Z nabídky

Tatarák z farmárĚŚské Bio svíčkové podávaný na bramborové rösti a doplněný bio žloutkem a křenovou smetanou 690 korun

Tradiční jihočeská kulajda s křepelčím vajíčkem, koprem, brambory a sezónními houbami    200 korun

Restaurace Le Grill, která společně s celým hotelem oslavila na podzim pětileté výročí, se pravidelně umísťuje mezi nejlepšími restauracemi metropole a v posledních dvou letech byla zařazena jako jedna ze čtyř pražských restaurací do prestižního gurmet průvodce Gault Millau.

 

Moderní interiér restaurace zdobí masivní lustr z červeného skla, zajímavý prostor vhodně doplňují neobarokní židle a velmi působivý je též interiér přilehlého baru Two Steps, ve kterém mohou hosté ochutnat výběr ze španělských tapas, signature koktejly či si zapálit luxusní doutník. Každý páteční či sobotní večer zde navíc hraje pianista.

 

Luxusní tatarský biftek

V restauraci Le Grill kraluje Marek Fichtner, který patří do elitní skupiny nejlepších pražských šéfkuchařů. Jeho nejslavnějším jídlem se stala bílá tomatová polévka, která byla ovšem po pěti letech stažena z menu a nahradila ji stejně precizně připravená, lehce nakyslá smetanová kulajda vonící koprem.

 

Tato změna dokumentuje trend všech hotelů Kempinski, jejichž šéfkuchaři by měli připravovat jídla typická pro daný region. A to samozřejmě tato oblíbená jihočeská specialita splňuje. Na menu naopak zůstává jiná česká specialita (byť jde původem o jídlo francouzské) v podobě lahodného „tataráku“, při jehož přípravě se šéfkuchař inspiroval v dánské Nomě, kde byl na stáži (tato restaurace je považována za nejlepší v Evropě).

 

Výtečná kvalita masa podpořená zajímavými ingrediencemi z něj dělá unikátní kulinářský zážitek, který zaujme svěžestí i výraznou chutí masa. Ale není tu jen tatarský biftek. Mezi předkrmy stojí za zkoušku perfektně připravené mušle sv. Jakuba, jejichž delikátní chuť je zvýrazněná tyrolským špekem či krásně prezentované foie gras s pomerančem a želé z portského vína.

 

Také z hlavních jídel můžeme doporučit dva mimořádné pokrmy. Ženy si pochutnají na křehkém mase z mořského vlka, který je kreativně doplněn omáčkou z Pernodu a raviolkou ze zeleného hrášku. Milovníci výraznějších a plnějších chutí pak ocení snový filet z farmářské svíčkové, který v kombinaci s lanýžovou omáčkou a foie gras patří k vrcholům stávajícího menu a překvapí nádherným snoubením jinak svébytných a výrazných surovin.

 

Podívejte se, jak vypadají snídaně v restauraci Le Grill:

Hotel Kempinski
Hotel_Kempinsky_1_.mp4.jpg

 

Dezert z Istanbulu

Naprostou povinností je ochutnávka místních dezertů. V hotelu Kempinski totiž působí mladá, mimořádně talentovaná šéfcukrářka Karolína Kocincová, jejíž dorty a dezerty jsou úchvatné. V nabídce je například nejlepší dezert ze všech 80 hotelů Kempinski – který vždy na začátku roku vyberou všichni šéfcukráři – v současné době je to dort Bosphorale z prvotřídní Valrhona čokolády a meruňkové marmelády, připravené ze sušených meruněk povařených v pomerančové šťávě, který poprvé připravil šéfcukrář v Istanbulu a nyní ho mohou po celý rok ochutnávat ve všech hotelech Kempinski. Výtečné jsou ovšem všechny autorské dezerty Karolíny Kocincové.

 

Moravské burgundským stylem

Vinná karta je pestrá a pečlivě sestavená. Za ochutnání stojí celá řada vín, nicméně doporučíme alespoň tři. Tím prvním je oblíbené champagne Billecart-Salmon brut "sous bois", jež zaujme krásnou svěžestí a příjemnou mineralitou. Tato novinka zrála na dubových sudech a výsledkem je noblesní champagne které dobře doprovodí například již zmíněný kultovní tatarský biftek.

 

Z bílých vín můžete vyzkoušet jedno z nejhezčích moravských vín - Cuvée Petr Nejedlík 2004 z Dobré Vinice. Petr Nejedlík připravuje svá vína burgudským stylem, takže na vás čeká plné a vyzrálé víno s příjemnou kyselinou a ovocností. Díky zrání na sudu jde o komplexní víno, které doprovodí celou večeři.

 

A do třetice zamíříme ještě jednou do Francie a doporučíme famózní Pinot Noir Bourgogne Hautes-Cotes de Beaune 2008, hluboké víno s výraznou strukturou a ovocností, která umožňují párování ke zvěřině, holoubátkům i jehněčímu.

 

Byznys a firemní klientela ocení nejen perfektní servis a dokonalou gastronomickou nabídku, ale může využít i zajímavé prostory hotelu: například privátní zahradu o rozloze 1800 metrů čtverečních, jež je ideálním místem k pořádání nejrůznějších společenských událostí.