Tip

 

Za neomezenou konzumaci všech deseti originálních signature koktejlů Romana Uhlíře v době od 18 do 21 hodin zaplatí hosté pouze 690 korun včetně neomezené konzumace mattonky.

Z nabídky

 

Koktejl Charisma (kořeněná vodka, melounový likér, brusinkový džus, Agnostura Bitter, chilli, jahoda, bazalka)     170 korun

 

Jehněčí kebab marinovaný s koriandrem a čili a podávaný s mátovo limetkovým jogurtem    290 korun

 

 

Křupavé krevety v limetkové tempuře se salsou z manga a koriandru   290 korun

Sky bar Cloud umístěný společně s otevřenou terasou na střeše hotelu Hilton nabízí hostům jedinečný výhled na Prahu z výšky čtyřiceti metrů. Luxusní interiér vytvořený irským designérem Philipem Rodgersem doplňuje unikátní systém osvětlení, který lze synchronizovat s hudbou. Největším zážitkem jsou ovšem koktejly, především desítka originálních signature drinků barmanského mistra Romana Uhlíře, který je šéfem baru Cloud 9 od jeho založení v roce 2008.

 

Jak se pije Charisma

Za dlouhým barem se připravují skutečné skvosty, navíc samotné míchání koktejlů má své neodolatelné kouzlo. Největší místní perlou je koktejl nazvaný Charisma, který Roman Uhlíř ladil dlouhých deset let a dnes je nejoblíbenějším originálním koktejlem podniku (za pět let se ho prodalo téměř patnáct tisíc drinků Charisma).

 

Důvod úspěchu je jednoduchý. Koktejl s přesným rituálem konzumace totiž nabízí tajemnou hru chutí a vůní, které vyvolávají nejrůznější asociace. Jeho základem je vodka Absolut peppar a brusinkový džus, to však doplňuje čerstvá jahoda a chilli paprička, které povyšují konzumaci koktejlu na nezapomenutelný zážitek.

 

Ale i další signature koktejly jsou dokonalé, například „ostružinová galaxie“ s ginem a zázvorovou příchutí či západ slunce o deváté s čerstvým mangovým pyré (řada koktejlů se připravuje také v nealkoholické verzi). Ženy pak jistě ocení koktejl Pink Chevrolet, který se připravuje z champagne a čerstvých jahod a je překvapivě velmi svěží a lahodný.

 

A ještě jeden tip, tentokrát spíše zdravotní. Roman Uhlíř hostům doporučuje, aby koktejly hojně zapíjeli minerální vodou. Protože alkohol dehydratuje, budou mít v těle dostatek tekutin a minerálních látek a nebude je druhý den bolet hlava (ostatně i barman při přípravě koktejlů nepoužívá kohoutkovou vodu, ale minerální, především mattonku či perrier). Platí jednoduché pravidlo – co koktejl, to sklenička vody. Koktejly se totiž nemají pít na žízeň, ale na chuť.

 

Podívejte se, jak se připravuje a pije koktejl Charisma:

Cloud 9 sky lounge bar

 

Finger food

Přestože Cloud je v první řadě bar, kvalita nabízeného jídla zde předčí veškerá očekávání. Jedná se především o tzv. finger food, tedy jídlo, které je přizpůsobené barovému prostředí a obejdete se při jeho konzumaci bez příboru. Ale není to žádná nuda, naopak, je z čeho vybírat a většina jídel je perfektní.

 

Osobně nás nadchnul hlavně lahodný jehněčí kebab marinovaný v koření a podávaný se svěžím mátovým jogurtem či vynikající krevety obalené v limetkové tempuře a doplněné salsou z manga a koriandru. Neméně povedené byly ovšem i sicilské rýžové „koule“ arancini, provedené ovšem v miniaturní, téměř jednohubkové verzi. A znamenitá byla také křehká kachní prsa nakrájená na plátky a podávaná s konfitem z pomerančů a chilli (v tomto případě již šlo o standardní hlavní jídlo). Výhodou finger food je též jeho variabilita, neboť si můžete nejrůznější jídla nakombinovat a sdílet s přáteli na jednom talíři.

 

Exkluzivní koňak s pomeranči

Pokud hosté netouží po koktejlech, mohou ochutnat také zajímavý prémiový alkohol či víno. Milovníci vyhlášené značky Grand Marnier určitě ocení speciální edici Centenaire, namíchanou z archivních, až stopadesát let starých koňaků, která v kombinaci s tradiční pomerančovou příchutí přináší skutečně exkluzivní zážitek. A netypické je též izraelské víno Yarden (v překladu to znamená Jordán), které je vlajkovou lodí vinařství Golan Hights Winery.

 

Celá oblast Golanských výšin je u nás z hlediska vinařství málo známá, ale má ideální podmínky k pěstování vína a ve vyvážené chuti chardonnay Yarden můžete objevit tóny zralé hrušky, jablka, ananasu, citrusových plodů a vanilky s bohatou a plnou dochutí. Ještě připomeňme, že celý prostor baru je sice kuřácký, ale díky výkonné klimatizaci zde panuje příjemně čistý vzduch. K dispozici je také nabídka kubánských doutníků, které mohou zpestřit výjimečné zážitky. Od čtvrtka do soboty je Cloud většinou plný, proto je třeba udělat rezervaci.

 

Byznys klientela využije nejen unikátní nabídku skvělých koktejlů a výborného jídla v designovém prostředí s fascinujícím výhledem, ale může využít celý bar s kapacitou 250 lidí (či jeho část) k nejrůznějším privátním akcím (v zimě slouží hostům navíc ledový bar na venkovní terase). Výhodou je také parkování zdarma přímo v hotelu.

 

Rozhovor: šéfbarman Roman Uhlíř

Co by dobrý šéfbarman nikdy neudělal?

Nenechal by hosta odejít nespokojeného.

 

Jaké je váš nejoblíbenější koktejl?

Podle nálady a podle toho, s kým ho piji. S přítelkyní třeba Cognac & Porto.

 

Jaký je váš nejoblíbenější bar či restaurace?

Barů mám dost v práci, takže spíše doporučím restauraci. Nejraděj si zajedu na fantastickou kuchyni do Klokočné k panu Sapíkovi.

Související