Tip

Ochutnejte domácí čerstvé limonády, vyráběné ze sezonní zeleniny či ovoce, například malinovou limonádu, limonádu okurkovou či zázvorovobazalkovou.

Z nabídky

Tygří krevety na česneku podávané na opečeném plátku z ciabatty se salsou rosa   269 korun

Empanadas plněné hovězím masem    188 korun

Krevetová polévka s tygří krevetou     149 korun

Pečené filátko z chňapala červeného s mrkví alla Bismarc a máslovými brambůrky   519 korun

Ryb eye steak z argentinského vysokého roštěnce Aberdeen Angus 300 gramů    529 korun

La Casa Argentina se snaží spojit nejrůznější zážitky se špičkovou gastronomií. Tomu odpovídá také bohatý interiér restaurace, kde každá z místností má poněkud jiné tematické vybavení. Působivé dekorace jsou doplněné živými exotickými zvířaty, z nichž největší pozornost poutá již tradičně malá opička.

 

 

Navíc každý den se v podmanivém prostoru odehrává živé hudební či umělecké vystoupení, třeba pravidelná show jednoho z nejlepších českých iluzionistů Roberta Foxe či představení Capoeiry. A moderní pojetí gastronomie jako zážitku zde podtrhuje také skutečnost, že menu či vinná karta není hostům podávána v tradiční papírové podobě, ale už v moderní elektronické verzi na iPadech, díky čemuž si každý může prohlédnout fotografie všech nabízených jídel.

 

Mrkev alla Bicmarck

Přestože La Casa Argentina je zaměřená především na kvalitní steaky, hosté najdou v její nabídce také spoustu skvělých plodů moře a ryb. Z předkrmů je třeba vyzdvihnout především famózní grilované krevety podávané na ciabattách, které jsou připravené s naprostou dokonalostí. A velmi chutné jsou i empanadas, tedy taštičky plněné hovězím masem, které jsou lehké a příjemně svěží.

 

Během oběda potěší také některý z místních „kreativních“ salátů – třeba špenátový salát s jahodami, ořechovým dresinkem a taštičkou plněnou modrým sýrem či míchaný listový salát s kousky tuňáka a medovým dresinkem. Na odpolední zahnání hladu zase poslouží argentinský sendvič s plátkem hovězího a rozinkovou hořčicí. A ještě než se dostaneme k samotným steakům, je třeba pochválit jedno unikátní jídlo, a tím je výtečná ryba v podobě pečeného filátka z chňapala červeného (jedna z mála mořských ryb, jež se stále nechová na farmách), které na talíři doprovází na první pohled poněkud zvláštní příloha – a sice nasládlá mrkev alla Bismarck s mandlemi. I když to zpočátku vypadá jako divoká kombinace, jde s pevným rybím masem krásně dohromady. Zajímavá příloha připravená podle 100 let starého receptu je nabízena také jako plnohodnotný hlavní chod, což ocení především vegetariáni.

 

Nahlédněte do spíže šéfkuchaře Daniela Struny:

Jak se dochucuje steak? Nechte si poradit od šéfkuchaře La Casa Argentina
Steak_house_La_Casa_Argentina.mp4.jpg

 

Steak Tomahawk

To hlavní se ovšem točí kolem masa. V La Casa Argentina si hosté mohou vybírat i podle původu masa – zatímco argentinské hovězí má velmi málo tuku, díky čemuž má lehce nakyslou dochuť, hovězí americké či australské je kvůli dokrmování býků tučnější a jeho dochuť je mírně nasládlá. Zvláštností podniku jsou ovšem nové a atypické řezy masa, například zde podávaný steak Tomahawk, což je vlastně rib eye s žeberní kostí, váží rovný kilogram.

 

Dalším unikátem je superprémiové hovězí Wagyu Kobe s kvalitou 9+ (na žebříčku od 1 do 12), které jinde v Česku neseženete. Samozřejmostí je bohatý výběr klasických steaků podávaných na nahřátých platech, díky čemuž maso nestydne. Ke steakům je navíc připraveno osm druhů výtečných omáček, od velmi pikantních až po delikátní omáčku houbovou či avokádovou, které zvýrazní či doplní krásnou chuť špičkového masa.

 

Argentinská vína

V La Case Argentině najdete celou řadu zajímavých vín, přesto právě zde by měl milovník vína využít příležitosti a ochutnat některé z vyhlášených argentinských vín. Můžeme vám doporučit především dvě vína. To první je Cheval des Andes (z vinařství Terrazas de los Andes). Jedná se o Grand Cru z pohoří And, které zrálo 18 měsíců v sudu a představuje skutečně luxusní a mistrovské víno, ve kterém se prolínají vinařské kultury nového a starého světa. A sice umění míchání vín z oblasti Saint Emilionu s unikátním terroir And a výběr těch nejlepších hroznů (toto cuvée je připravené především z Cabernetu Sauvignon a Malbec), díky čemuž na vás čeká ušlechtilé a komplexní víno s intenzivním aroma tabáku a borůvek.

 

Druhým vínem je speciální rezerva Fin del Mundo z Patagonie, opět připravená z hroznů Cabernetu Sauvignon, Malbecu a Merlotu. Víno zrálo 15 měsíců na barrique, má harmonické třísloviny, je bohaté, vyrovnané a šťavnaté s chutí po přezrálém červeném ovoci. 

 

Byznys a firemní klientela ocení rychlost polední nabídky vydávané doslova v řádu minut či parkování zdarma ve večerních hodinách. Velkolepé prostory restaurace, které jsou celé plně ozvučené, lze využít pro nejrůznější soukromé a firemní akce v počtu od 10 do 500 osob.

 

Rozhovor se šéfkuchařem

 

Co by správný šéfkuchař nikdy neudělal?

Nedělal by vývar z prášku, když má k dispozici kosti.

 

Jaké je vaše nejoblíbenější jídlo?

Dobrý chleba a dobré máslo, ale ani jedno už téměř neexistuje. A když už seženete dobrý chleba, neseženete dobré máslo, protože ho nikdo nevyrábí.

 

Jaká je vaše oblíbená restaurace?

Farma Košík v obci Tuchom za Mladou Boleslaví. Je to biofarma, kde chovají romanovské ovce a z nich dělají pomalu pečená masa. A hlavně tam vaří kuchařský guru Václav Košnář, který pracoval 40 let v Alcronu.