Z menu

Kuřecí prso s kůží plněné sýrem chedar, pečeným čerstvým ananasem, la rate brambůrkem a brusinkovo-citrusovým přelivem     159 korun

Ve vakuu pomalu tažený hovězí pupek, celerové pyré s restovaným portobello žampiónem a redukcí z červeného vína     230 korun

Pomalu pečený bůček s domácími bramborovými plackami a cibulovou marmeládou  135 korun

Biftečky z vepřové panenky, cuketové rösty a sortýrované houby  179 korun

Na první pohled sice restaurace Academic připomíná lodní kajutu, kterou se architekt inspiroval při návrhu prostor, menu ovšem není kosmopolitní, nýbrž tuzemské a na jídelním lístku najdete guláš i svíčkovou. Zvláště milovníci masa si přijdou na své, neboť třeba deset hodin pečený bůček je mimořádný. O vlivu na lidské zdraví se raději rozepisovat moc nebudeme, nicméně tukem hojně prorostlé a šťavnaté maso, doprovázené na talíři hutnými bramborovými plackami a fantastickou cibulovou marmeládou, je chuťově naprosto dokonalé.

 

Stejně skvělý a přece jen o trochu dietnější je pak hovězí pupek připravený ve vakuu metodou sous vide, opět v perfektní kombinaci s celerovým pyré a omáčkou z červeného vína. A do třetice ještě jedna masová specialita: „bifteky“ z vepřové panenky zaujmou nejen svou křehkostí a lahodnou chutí, ale znovu též dokonalým snoubením s výtečnými cuketovými bramboráčky a dušenými hříbky.

 

Pro ženy přidáme ještě dva lehčí a zdravější pokrmy. Stálici na menu představuje losos, připravovaný v sezónních úpravách, nyní například s chřestem a řeřichou. A potěší i jemné kuřátko pečené s kůží a podávané s brusinkovo pomerančovou omáčkou a grilovaným ananasem, díky čemuž má celý pokrm mírně nasládlou a současně překvapivě delikátní chuť. 

 

Roztoky představují zajímavou a klidnou lokaci, neboť jsou vzdálené jen 7 kilometrů od Dejvic a 12 kilometrů od ruzyňského letiště. K dispozici je zázemí konferenčního hotelu s několika salónky (kapacita 150, 45 a 30 lidí), které jsou vybaveny moderní kongresovou technikou a 51 komfortně vybavených pokojů. Zvláštností je „sky“ salonek na střeše hotelu, kde se může po jednání podávat i oběd. V hotelu je také bowlingová dráha či privátní sauna.

 

Nahlédněte do spíže šéfkuchaře restaurace Academic:

Šéfova spíž: Jak se kouzlí z letních surovin v restauraci Academic v Roztokách
Restaurace_Academic.mp4.jpg