Tip

Místním kulinářským klenotem a signature jídlem jsou nudle kantonské, které kuchař během několika letech vypiloval k dokonalosti a překvapí vás svým výrazným chuťovým projevem.

Menu

Sukyiaki polévka s kuřecím masem a skleněnými nudlemi 89 korun

Thajské skleněné nudle s krevetami a thajskou bazalkou 239 korun

Mongolské nudle s jehněčím masem, bramborem a knedlíčky 219 korun

Japonské nudle Yaki Udon se sušeným tuňákem a vepřovým masem 239 korun

Korejské Jap Che s restovanou hovězí svíčkovou a shi take houbami 219 korun

 

V restauraci Noodles samozřejmě nenabízejí pouze nudle. Každý týden je tu k dispozici nové menu, na kterém najdete zajímavý výběr české i fusion kuchyně, od dlouho pečených mas doplněných například kuskusem a červenou řepou až po candáta v kokosovém mléce se zázvorovým máslem (a jak jinak, s rýžovými nudlemi).

 

A třeba mezi stálými předkrmy stojí zase za zkoušku lahodný telecí jazyk ovoněný kouřem bukového dřeva a doprovázený fenyklovým salátem a čatní. Nicméně v restauraci Noodles mají především naprosto unikátní nabídku nudlových specialit, které pocházejí celkem z 12 zemí a ukážou vám, jak kreativně se dá s touto spíše podceňovanou surovinou pracovat.

 

Evropa i orient

Milovníci tradiční kuchyně mohou vyzkoušet nudle s mákem, spätzle se žampionovou omáčkou či skvostné domácí dýňové raviolky plněné zvěřinou. Ale ta největší překvapení na vás stejně čekají v Asii. Autentické nudlové variace šéfkuchař objevoval přímo v Číně nebo v Thajsku, dalším se naučil od cizích šéfkuchařů, kteří v Noodles hostovali.

 

Většina jídel ovšem není připravovaná v autentické podobě, neboť by byly pro Evropany příliš pikantní, a tak je jejich pálivost mírně snížena. Nejoblíbenější jsou indonéské nudle "bami goreng" kombinující malé krevetky s kuřecím masem a smaženým vajíčkem, díky čemuž jsou mimořádně "jedlé" a šťavnaté.

 

Pokud se chcete více odvázat a vyzkoušet si neobvyklé chuťové variace, ochutnejte mongolské nudle s jehněčím a brambory či korejské skleněné nudle Jap Che s restovanou svíčkovou a shi-take houbami, které jsou sice mírně pálivé, nicméně hovězí maso jim dává příjemně výrazně rustikální chuť. A ještě si povšimněte jedné maličkosti – všechny nudle krásně voní.

 

Nudle, co se hýbou

Pro mnoho hostů jsou ovšem největším překvapením tlusté japonské nudle Yaki Udon se sušeným tuňákem a vepřovým masem. Důvodem není ani tak jejich chuť, i když ta je také zajímavá, ale především skutečnost, že nudle, respektive sušený tuňák na jejich povrchu, se hýbe a už několik hostů tudíž chtělo zvláštní pokrm vrátit s tím, že nic živého jíst nebudou.

 

Ale nemusíte se bát, tuňák je skutečně sušený a k pohybu dochází kvůli reakci studeného masa s teplými nudlemi. A z Japonska pochází také výtečná, jemně pikantní polévka sukyiaki se skleněnými nudlemi a kuřecím masem. Pokud by vás nudlové speciality zajímaly více do hloubky, můžete si zakoupit knihu šéfkuchaře Tomáše Kaliny Nudle – 30 nejlepších receptů z mezinárodní kuchyně.

 

Podívejte se do zákulisí restaurace Noodles:

EKONOM: V restauraci Noodles vaří nudle z celého světa, oblíbené jsou třeba ty z Kantonu
Restaurace_Noodles.mp4.jpg


Okurková limonáda

Zajímavostí podniku jsou domácí limonády, třeba tradiční zázvorová či citronovo-mátová, ale také nezvyklá okurková limonáda. Cenově příjemná je tu ovšem i nabídka koktejlů, ať už populárního mojita či daiquiri v ceně 99 korun.

 

Zvláštností vinné karty je Cuvée Noodles Bianco, které pro restauraci připravuje již čtvrtou sezonu zkušený vinař František Mádl z Velkých Bílovic. Každý rok je přitom toto víno úplně jiné, neboť je smíchané z jiných odrůd. V současné době se v restauraci doprodává loňské cuvée odrůd Müller-Thurgau a sauvignon a od začátku června bude v nabídce nové víno, které bylo namícháno teprve před měsícem a zatím ještě nazrává na lahvi.


Byznys klientela uvítá nejen rychlý servis v nekuřáckém prostředí, ale také čistý designový prostor či ojedinělou letní terasu ve vnitrobloku, která sice stojí jen pár metrů od Václavského náměstí, ale nabízí příjemné a klidné prostředí k obědům či neformálním schůzkám. Součástí hotelu jsou samozřejmě také konferenční místnosti.



DSC 0919Rozhovor se šéfkuchařem: Tomáš Kalina

Co by dobrý šéfkuchař nikdy neudělal?

Tak toho je samozřejmě hodně, ale myslím, že je důležité, aby se nezavřel do kanceláře a nepřestal vařit, nebo dokonce ztratil kontakt s kuchyní. Pak už by nebyl šéfKUCHAŘ, ale jen úředník.

 

Jaké je vaše nejoblíbenější jídlo?

No jedno jídlo nemám. Já jsem si oblíbil bavorskou kuchyni. Ten jejich bramborový salát nebo škrobový knedlík je super. I když v poslední době jsem si nějak zamiloval Caesar salát.

 

Jaká je vaše nejoblíbenější restaurace?

Já mám spíše seznam restaurací, kam se chci jet podívat a kde bych se chtěl najíst. Kdybych ovšem musel říci opravdu jen tu jednu jedinou, tak je to Aqua ve Wolfsburgu. Tam je to jiný svět.