V Česku se rodí potravinářské řetězce zaměřené na kvalitní lokální potraviny získávané od osvědčených farmářských dodavatelů.

Tradiční receptura, místní suroviny, žádná aditiva. To jsou zaklínadla, na která reaguje stále více spotřebitelů. Jednou z prvních odpovědí na superlevné potraviny záhadného původu byly farmářské trhy. V posledních dvou letech však přibývá obchodníků sázejících na to, že lidé chtějí kvalitní potraviny kupovat častěji než jednou za týden. Otevírají kamenné prodejny, které se běžně označují přídavným jménem "farmářské". Koncept je jednoduchý: vytvořit prostor, kde by se mohla setkávat nabídka českých zemědělců s poptávkou lidí, které neuspokojuje standardní "supermarketový" výběr. "Chtěli jsme pořádat farmářské trhy každý den. Motivoval nás nedostatek kvalitního jídla na trhu v našem kraji - a z toho vyplývající ekonomicky zajímavé vyhlídky," popisuje šéf společnosti Farmářský obchod Tomáš Popp. Svoji první prodejnu otevřel v Plzni na jaře 2011. Dnes pod značkou "Farmářský obchod" fungují přímo v Plzni dvě a jedna další v Klatovech.

Zatím jste si přečetli 10 % textu. Pokračování je k dispozici pouze pro platící čtenáře.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.