Chuť a kvalita kávy je významně závislá na počasí a dalších okolnostech, jako jsou místo původu, odrůda, doba sklizně, termín pražení a způsob přípravy.

Spolumajitel pražírny Doubleshot a znalec pěstování kávy Jaroslav Tuček poukazuje na to, že opravdu kvalitní, výběrová káva má velmi málo společného s unifikovanými směsmi prodávanými zpravidla pod obecnými přívlastky jako italské espresso nebo brazilská káva. "Je to, jako byste v obchodě kupovali víno označené jako francouzské - bez určení původu, ročníku nebo odrůdy," vysvětluje Tuček.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

  • Podle průzkumu agentury Median muži dodnes nejčastěji pijí "turka", ženy dávají přednost kávě instantní, 30 procent Čechů pak pije espresso či kávu překapávanou. Spolu s novými kavárnami, pražírnami a designovými obchody s přístroji na její přípravu se zvyšuje i povědomí o tomto nápoji a zušlechťuje se rovněž kultura jeho konzumace. Dobrou pověst kávy však lehce kazí supermarkety, které zákazníky přesvědčují, že si kávu mohou koupit celoročně a stále ve stejné kvalitě.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.