Nejlepší kari je v Londýně
Nejlepší indické kari připravují v Londýně. Ve městě nad Temží má velmi dlouhou tradici. První kari se v Londýně servírovalo již v roce 1773 a první indická restaurace byla otevřena na počátku 19. století - přesně v roce 1809. Samotný výraz "nejlepší indické kari" je však poněkud zavádějící, neboť Indie se skládá z mnoha států a mnoha odlišných kultur. Ostatně 90 procent londýnských "indických" restaurací provozují Bengálci. A vůbec nejoblíbenější kari v Londýně - tedy kuřecí tikka masala, není původem indické, ale jedná se o britskobangladéšskou specialitu. Pokud chcete kari v Londýně ochutnat, zajděte si do ulice Brick Lane nedaleko East Endu. Vyzkoušejte hospůdku The Shampan, kde můžete ochutnat jedinečnou bangladéšskou specialitu v podobě jehněčího se zeleným chilli a koriandrem.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 90 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.
Beru na vědomí, že budu dostávat obchodní sdělení, týkající se objednaných či obdobných produktů a služeb společnosti Economia, a.s. Odmítnout zasílání
Můžete si prohlédnout kompletní nabídku,
která obsahuje i tištěné vydání.
Pokud potřebujete poradit, napište nám, nebo zavolejte na +420 233 071 111
Pokud potřebujete poradit, napište nám,
nebo zavolejte na +420 233 071 111