Restauraci Pepenero přímo naproti hotelu InterContinetal mají v oblibě především vyznavači pravé neapolské pizzy, kterou Italové dokonce prosadili na seznam svého kulturního dědictví.

V podniku Pepenero dají na tradice, a je to znát. Klasiku všech pizz, známou trojbarevnou Margheritu, místní pizzař Antonio De Filippo opravdu umí. Během chvilky vykouzlí z malého bochánku těsta celkem silnou placku a na tu v rychlosti vhodí čtyři základní ingredience. "Rajčatová omáčka musí být z rajských jablíček odrůdy San Marzano. Pak na ni patří buvolí Mozzarela z čerstvého mléka, bazalka a panenský olivový olej," vykládá De Filippo, který před pěti lety vyhrál první místo v soutěži o nejlepšího pražského pizzaře.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se