Podzim v kuchyni bez dýně není pořádným podzimem bez ohledu na to, zda k téhle oranžové tykvi trpíte či netrpíte náklonností. I já, která každé Díkůvzdání dávám přednost jižanskému pekanovému koláči před severoamerickým dýňovým, jsem ji původně pořizovala hlavně jako dekoraci do kuchyně. Nakonec jsem ale během let našla pár receptů s dýňovou dužninou, které mám vážně ráda.

Všechny bez výjimky jsou slané a ve všech je dýně nakrájená na kousky. A hlavně zůstává v barevném odstínu a konzistenci, které ani trošičku nepřipomínají dýňový kompot s ananasovou příchutí ze socialistické jídelny olomoucké základní školy pojmenované po italských partyzánech z rodiny Cervi, kam jsem jako děcko chodila.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se