Fenykl mě naučila jíst Francie. Vlastně mám pocit, že pokaždé, když tam jedu, najdu nějakou novou podobu fenyklu, která mě dostane na kolena. Můj poslední objev se jmenuje "tartinerie" a fenykl se v něm potkává s oříšky kešú a mandlemi.

A co že to tartinerie je? Nic komplikovaného - taková hrubší zeleninová pomazánka, která se v malém množství přidává pro oživení k sýrům, masu nebo třeba k topinkám. Tu fenyklovou jsem poprvé ochutnala v pařížském baru Le Pataques, kam mě před lety přivedl můj kamarád Daniel, a od té doby jsem tu štamgastem, byť většinu roku spíše na dálku.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se