Pokud k rekonstrukci a navrácení funkce přece jen dojde, bývají náklady a podmínky užívání tak složité, že často zablokují jakýkoliv pokus o gastronomii, která by architektuře stačila. V Praze znám takových míst desítky. Stačí si udělat procházku centrem, a člověk si může poplakat do kapesníčku.

Kavárna Era v Brně naštěstí takový druh lítosti nevzbuzuje, právě naopak. Hned od prvního sousta vychlazené letní polévky se můžete v klidu věnovat úvahám, jak spolu souzní dobrá architektura a jídlo.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se