Přitom je to trochu s podivem, protože všechna česká města jsou pokusy o mexickou kuchyni doslova zaplavena. Stačí objednat hotové tortilly, konzervované omáčky, kořenicí směsi, a nová "mexická" sekce na jídelním lístku je na světě. To, s jakým nevkusem se tuzemští restauratéři chopili kuchyně Střední Ameriky, může trumfovat pouze epidemie napodobenin italských restaurací.

Možná právě tohle Las Adelitas v počátcích pomohlo. Ostrý kontrast, který svým přístupem k autentické kuchyni vytvořili, jim záhy pomohl vytvořit komunitu stálých zákazníků a později i usnadnil přechod k první provozovně. S pomocí třetího partnera Fernanda Lariose ji otevřeli na Vinohradech a stylizovali ji jako neformální hospodu s barem - ideální prostor pro setkání celé mexické komunity u dobrého jídla a pití. Chodil jsem tam od začátku pravidelně a vždy mě těšilo pozorovat, jak se malý provoz průběžně vylepšuje a jak je vždy alespoň jeden z trojice majitelů přímo "na place". Jídlo v Las Adelitas je odvozeno od jednoduché domácí kuchyně a pokrmů, které v Mexiku uvidíte často na ulici ve stáncích. Základ tvoří převážně kukuřičné placky v kombinaci s výrazně ochuceným masem a perfektně vyváženými salsami. I když by se mohlo zdát, že je tento styl kuchyně příliš přímočarý, přece jen závisí na řadě drobných detailů v provedení.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se