reklama

Téma: gastronomie

Za jídlem

Zapálená kuchařka Lenka Požárová ochutnává svět. Tentokrát Moravu

Kuchařka Lenka Požárová, jejíž série útlých kuchařek Což takhle dát si... (dýně, chřest, špenát... více
Jídlo a pití 30.08.2011
Recenze restaurace

Restaurace Las Adelitas nabízí domácké Mexiko bez kompromisů

Úspěšný příběh mexické restaurace Las Adelitas sleduji od samotného začátku v roce 2009, kdy na mě... více
Jídlo a pití 30.08.2011
Recept

Zralá rajčata nádherně voní a jsou plná chuti. Vyzkoušejte je dlouze pečená

Z důsledného dlouhodobého pozorování svého okolí mohu vědecky doložit, že existují rajčatoví... více
Jídlo a pití 25.08.2011
Recenze Scuku

V Úněticích se po desetiletích klidu opět vaří pivo. Přijďte ochutnat

Únětický pivovar s historií až na samý počátek osmnáctého století trpěl v posledních desetiletích... více
Jídlo a pití 28.08.2011
Recenze Scuku

Trpíte závislostí na sýrech ze Švýcarska? Známe léčbu, najdete ji v Jesenici u Prahy

Švýcarské sýry jsou v našich končinách někdy... více
Jídlo a pití 25.08.2011
Recept

Grilované krevety jsou ideálním pokrmem do horkého letního počasí

Recept na chuťově vyvážený lehký oběd nebo večeři do horkého letního počasí přináší šéfkuchař a... více
Jídlo a pití 31.08.2011
Recept

Tři šéfkuchaři a tři recepty na letní ovocné knedlíky

Recepty na ovocné knedlíky od šéfkuchařů hotelových restaurací. více
Jídlo a pití 18.08.2011
Recenze restaurace

V poměru cena/výkon Francouzská restaurace v Obecním domě propadá

Nikdy nebyly tradiční luxusní restaurace a fine dining pod takovým tlakem jako v posledních letech.... více
Jídlo a pití 22.08.2011
Recenze Scuku

Mléko z farmy přijede až do vaší ulice

O tom, že jsou čeští farmáři vynalézaví, svědčí minimálně loňská vlna mlékomatů, která v krátkém čase zaplavila většinu českých měst. Farmář Miller a... více
Jídlo a pití 19.08.2011
Recenze restaurace

V indonéské restauraci Jáva je zmatená obsluha a jídlo nestojí za ochutnání

Je léto, jdete večerní Prahou z práce a přemýšlíte nad tím, jak hezké by bylo být teď někde daleko,... více
Jídlo a pití 15.08.2011
Recept

Dýňový olej působí na zdraví člověka jako blahodárný elixír

Kdo ho uvidí poprvé, může z leknutí utrousit něco v tom smyslu, že vyjetému motorovému oleji... více
Jídlo a pití 19.08.2011
Recenze restaurace

Vietnamské bistro Chilli zbytečně šetří na bylinkách a ochucení vůbec

Ještě donedávna platilo, že pokud jste chtěli v Praze ochutnat autentickou vietnamskou kuchyni,... více
Jídlo a pití 17.08.2011
Recenze restaurace

V prvním českém ústřicovém baru si budete připadat jako na břehu moře

Měli jste někdy pocit, že Česko leží na břehu moře? Do Prahy nedávno přibylo místo, kde vás o téhle... více
Jídlo a pití 08.08.2011
Recept

Karí je jídlem typickým pro Indii i proto, že vyžaduje trpělivost

Goánské recepty patří mezi indickými k těm nejchutnějším. Jejich základem bývají plody moře,... více
Jídlo a pití 17.08.2011
Recenze restaurace

Kromě skvělého jídla je předností ukrajinské restaurace v Litomyšli i obsluha

Na fakt, že v Česku skoro nejsou dobré restaurace zaměřené na kuchyni tuzemských menšin, jsem na... více
Jídlo a pití 19.08.2011
Recenze Scuku

Kde koupíte poctivý chléb z kvasu? Na Šumavě

Jak známo, turistické oblasti u nás se zřídkakdy kryjí s gastronomickým rájem. Nejinak je tomu v Sušici, bráně Šumavy. Proto je vlastně nabíledni, že... více
Jídlo a pití 01.08.2011
Uvnitř video

Na cappuccino s obrázkem od držitelky titulu Mistryně kávy zajděte do Jílového

Málokterá kavárna v Česku se může pochlubit tím, že ji provozuje "Mistryně kávy", držitelka titulu... více
Jídlo a pití 12.08.2011
Recenze Scuku

Londýn, jak ho neznáte aneb tour po nejlepších kavárnách ve městě

Stačí na to jeden nebo dva dny při procházkách Londýnem a hned je to jasné. Tato metropole je v... více
Jídlo a pití 22.07.2011
Za jídlem

Zapálená kuchařka Lenka Požárová ochutnává svět. Tentokrát Vídeň

Kuchařka Lenka Požárová, jejíž série útlých kuchařek Což takhle dát si... (dýně, chřest, špenát... více
Jídlo a pití 27.07.2011
Recept

Na výrobu pesta na janovský způsob stačí pět surovin

Listy bazalky, kvalitní olej, parmezán, česnek a piniové oříšky: pro výrobu pesta na janovský... více
Jídlo a pití 14.10.2011
Recenze Scuku

Poctivá česká zmrzlina ještě nevymřela. Objevili jsme ji v Tuchlovicích

Je to marné. Poctivá a kvalitní zmrzlina je na ústupu, podobně jako dobrá cukrařina nebo pekařina.... více
Jídlo a pití 20.07.2011
Recept

Letní osvěžení: Kombinujte meloun s víny nebo jinými potravinami

Melouny teď mají nejlepší chuť. Šéfkuchaři radí, jak je kombinovat s víny či jinými potravinami. více
Jídlo a pití 12.08.2011
Recenze restaurace

Přijít do japonské restaurace Katsura v Dejvicích je jako vysednout z vlaku v Tokiu

Dejvickou restauraci Katsura najdete dvě patra... více
Jídlo a pití 28.07.2011
Recept

Mleté jehněčí krásně vynikne v boloňském ragú

Široké plátky těstoviny prolévané bešamelovou omáčkou můžete zapéct klasicky s hovězím, ale také s houbami nebo zeleninovou směsí. Masovou variantu... více
Jídlo a pití 21.07.2011
Recenze Scuku

Cider je letní hit. Ochutnejte jeho různé tváře

Je svěží a osvěžující, má krásnou barvu a pro spoustu lidí je odlehčenou, ovocnou alternativou ke... více
Jídlo a pití 11.07.2011
Recept

Sladká delikatesa crumble neomrzí. Lze ji donekonečna obměňovat podle sezóny i chutí

Žádný dezert není tak mnohotvárný a tak... více
Jídlo a pití 11.07.2011
Recenze restaurace

V letenské Kavárně Pod Lipami si připadáte cool jako v Berlíně

Hlavní město Německa si už nějakou dobu drží pozici nejvíc "cool" metropole na starém kontinentě.... více
Jídlo a pití 25.07.2011
Recenze Scuku

Nespoutaná, přirozená a divoká. Seznamte se, přírodní vína přicházejí!

Svět vína umí být pěkně komplikovaný a nepřístupný. Málokdo z profesionálů v branži si pak v... více
Jídlo a pití 10.08.2011
Recenze Scuku

V lahůdkách jako v hračkářství: Prozkoumejte svět japonské kuchyně

Dejvičáci se mají. Rusko, Japonsko, Itálie, Řecko... Všechno tu je! V podobě lahůdkářství a... více
Jídlo a pití 01.07.2011
Recenze Scuku

Chcete mít kvalitní sýry a máslo přímo z výroby? Heslo zní: Podniková prodejna

Sýrárna Orrero je v našich končinách známá především jako výrobce extra tvrdého sýra podobného... více
Jídlo a pití 02.07.2011
Zblízka

Největší tržnice na světě je na 323 hektarech. Podívejte se na záplavu zboží

Kde o třetí ranní potkáte špičkové pařížské šéfkuchaře? Musíte se z centra francouzské metropole... více
Jídlo a pití 13.07.2011
Recept

Chuť ukrytá uvnitř hrachových lusků, je ztělesněním léta

Schované v jasně zelených luscích jsou kuličky hrášku trochu jako perly v lasturách. více
Jídlo a pití 01.07.2011
Recenze restaurace

Pařížské bistro Le Baratin je ztělesněním neokázalé, ale špičkové gastronomie

Že potkáte v Le Baratin šéfredaktora francouzského Michelinu, je zhruba stejně pravděpodobné, jako... více
Jídlo a pití 07.07.2011
Za jídlem

Zapálená kuchařka Lenka Požárová ochutnává svět. Tentokrát Bulharsko

Kuchařka Lenka Požárová, jejíž série útlých kuchařek Což takhle dát si... (dýně, chřest, špenát... více
Jídlo a pití 27.06.2011
Recenze Scuku

16 odrůd jahod na jednom místě? Ve Vraňanech v úrodném Povltaví ano

Znáte to ze supermarketů. Z pultu se na vás smějí sytě rudé, téměř nerozbitné a sytě vonící... více
Jídlo a pití 20.06.2011
Recenze restaurace

Nemáte-li chuť na sladké, raději se Panskému domu vyhněte

Cesta do osady Jizerka je z nejbližších vesnic dlouhá přes sedm kilometrů a vede strmě do kopce. A... více
Jídlo a pití 08.08.2011
Vína

Růžová vína z jihu nebo naopak ze severnějších oblastí jsou odlišná. Víte, čím se liší?

U růžového vína platí, že čím jižněji se hrozny... více
Jídlo a pití 08.07.2011
Recenze restaurace

Autentické Thajsko v restauraci s příliš dlouhým jídelním lístkem

Když před časem otevřel sesterský podnik thajského bistra Modrý zub, bylo od začátku jasné, že má... více
Jídlo a pití 24.06.2011
Za jídlem

Zapálená kuchařka Lenka Požárová ochutnává svět. Tentokrát Curych

Kuchařka Lenka Požárová, jejíž série útlých kuchařek Což takhle dát si... (dýně, chřest, jahody... více
Jídlo a pití 08.06.2011
Recenze Scuku

Vůně s námi dokážou pořádně zacvičit. V kořenářství U Salvátora to dobře vědí

V proslulém pražském kořenářství U Salvátora nepotřebují nápadný vývěsní štít ani tabuli před... více
Jídlo a pití 06.06.2011
Recenze Scuku

Když jde o kvalitní uzeniny, neváhejte zajet si pro ně přímo do výrobny

S tím, jak se distribuční sítě potravin stávají čím dál víc závislé na velkých obchodní řetězcích,... více
Jídlo a pití 14.07.2011
Recept

Zelený chřest se od bílého liší nejen vzhledem a chutí

Nejlepší chřest seženete na farmě. V Čechách se za ním jezdí k Mělníku, labužníci z východnějších... více
Jídlo a pití 03.06.2011

Jak chutnají vína z východní Francie

Země bílého vína a zelí, i tak by se asi stručně dal charakterizovat francouzský region rozprostírající se od města Štrasburk na severu až téměř po... více
Jídlo a pití 22.06.2011
Recenze Scuku

Unikátní propojení farmy, vlastní produkce a gastronomie? Zázraky se dějí v Košíku

Na podobná místa, jako je farma Košík, čekáme v Česku už léta a pořád jich není dostatek. Skloubit... více
Jídlo a pití 27.05.2011
Recept

Sirupy, limonády a octy nejlépe rozvinou vůni a chuť bezových květů

Jemné aroma květů bezu černého nejlépe uchováte v podobě sirupu, který vám ve spíži vydrží i rok.... více
Jídlo a pití 27.05.2011

Perfektní espresso nebo cappuccino z kavárny, která připomíná obývací pokoj

Kam zajít, když chcete ochutnat opravdu dobrou kávu? O tom, jak má vypadat správné cappuccino nebo... více
Jídlo a pití 27.05.2011

Chřestománie: Špargl není stonek bez chuti, ale pochoutka

Milovníci zemitého jídla si už jen pár týdnů mohou užít chřestové sezony. Vyplatí se nakupovat na... více
Jídlo a pití 26.05.2011
Recenze restaurací

Marinu dotovali daňoví poplatníci, i tak podává podprůměrné výkony

Udělat restauraci na lodi je skvělý nápad. Zvlášť když ta loď kotví na místě, odkud je překrásný... více
Jídlo a pití 25.05.2011
  Celkem nalezeno: 1444.
 
<<Začátek    <Předchozí Zobrazuji: 1369 - 1416. Další>    Konec>>
reklama

Žebříčky NejčtenějšíaNejoblíbenější

reklama
reklama