reklama

Téma: gastronomie

Restaurace

Do jakých restaurací můžete zajít ochutnat svatomartinskou husu

Barevné podzimní dny končí a přichází oblíbený čas Svatomartinských hodů, které symbolizují dobu... více
Jídlo a pití 10.11.2011
Recept

Srnčí nebo dančí maso nechte před přípravou dozrát

Zelenina glazovaná balzamikem je ideální způsob, jak oživit talíř barvami v době, kdy už toho na... více
Jídlo a pití 10.11.2011

Nejlepší kavárna, bar i hospoda. Czech Bar Award vybrala vítěze v pěti kategoriích

Czech Bar Award je soutěž, v níž lidé z gastronomie sami vybírají ty nejlepší ze svého oboru. Pro... více
Jídlo a pití 01.11.2011
Recept

Kouzlu lišek propadá rok od roku více labužníků

Od července až do listopadu v borovicových, smrkových i bukových lesích raší okrově žluté lišky. Na... více
Jídlo a pití 08.12.2011
Gastrofestival

Znáte filipínské pokrmy? Představí je první festival tamější kuchyně v Česku

Když se v Evropě řekne asijská kuchyně, většina lidí si představí thajskou, japonskou, indonéskou,... více
Jídlo a pití 27.10.2011

Začala sezona ústřic. Kam na ně v Praze zajít?

S příchodem podzimních a zimních měsíců nastala gourmety netrpělivě očekávaná sezona mušlí, která... více
Jídlo a pití 31.10.2011
Recept

Kam s hruškou - na křížaly, do kořalky nebo k jídlu?

Hruška je ovocem, které do české kuchyně patří od pradávna. Každá odrůda se hodí na něco jiného:... více
Jídlo a pití 23.11.2011
Recenze restaurace

Kam na rychlý oběd ve velmi dobré kvalitě? Zkuste nové bistro Wine Food Market

Nestíháte běžný oběd, ale do McDonald´s byste zašli nanejvýše na toaletu a husí kůže vám naskakuje... více
Jídlo a pití 04.11.2011

Tajný život recenzentky restaurací

Recenzentka restaurací Ruth Reichlová prosadila svůj názor: dobrá restaurace se - samozřejmě vedle jídla - nepozná podle toho, jestli má číšník... více
Jídlo a pití 25.10.2011
Gastroakce

V Praze začíná festival chutí podzimu. Nabídne speciality z podzimních surovin

Podzimní neradostnou náladu se rozhodlo rozptýlit jedenáct pražských restaurací, zapojených do... více
Jídlo a pití 20.10.2011

Máme unikátní seznam pražských restaurací, kde podávají vodu zdarma

IHNED.CZ přináší seznam pražských restaurací, kaváren, barů a hotelů, které na požádání poskytnou... více
Jídlo a pití 17.10.2011
Recept

Podzim bez dýně v kuchyni není žádným podzimem

Jasně oranžová barva dýňové dužniny nejčastěji zdobí koláče nebo krémové polévky, dá se však... více
Jídlo a pití 24.10.2011

Módní vlna z Londýna přivedla včely i do českých měst

Městské včelařství je nové hobby, které pěstují v londýnském City i na pražských Hradčanech.... více
Ego 11.10.2011
Recept

Ve franouzské pomazánce se fenykl potkává s oříšky kešu a mandlemi

Pokud v českém obchodě zahlédnete bulvy fenyklu, neváhejte a kupte je. Tato zelenina je u nás totiž... více
Jídlo a pití 14.10.2011
Restaurace

Restaurace mění menu, chystají se na studené podzimní počasí

Změna jídelního lístku na podzimní umožňuje restauracím a jejich kuchařům vařit zase po roce z... více
Jídlo a pití 05.10.2011
Profil

Lidé dnes koření víc než kdysi, říká majitel proslulého uzenářství z Davle

Mezi pražskými labužníky je řeznictví a uzenářství U Dolejších v Davli pojem už přes sto let.... více
Jídlo a pití 27.09.2011
Recenze restaurace

Krystal představuje výjimečný zážitek večer, přes den průměrný podnik

Je to trochu paradox. Podnik Krystal v pražském Karlíně se prezentuje jako bistro, víc si ho však... více
Jídlo a pití 07.10.2011
Recept

K dokonalému falafelu je potřeba dostatek trpělivosti

Cizrna se na tyto vegetariánské karbanátky dlouho máčí, potom následuje mletí nabobtnaných zrn a... více
Jídlo a pití 14.10.2011
Ryby

Proč se vyplatí vědět, kde a jak ulovili rybu, kterou si dáte k večeři

V potravinové hale londýnského obchodního domu Selfridges dostanete velkou skládací rybí mapu. Jsou... více
Jídlo a pití 22.09.2011
Akce

Na festivalu Gastronomico můžete ochutnat zvěřinu od michelinského šéfkuchaře

Uruguayský Striploin steak s chutney z uzených rajčátek, Garbanzo salátem a jalapenos krustou,... více
Jídlo a pití 23.09.2011
Kvalita potravin

Rajčata pěstovaná na hadičkách jsou velká, ale bez vůně a chuti

Nad továrnou svítá a otevírá se pohled na triumf techniky. Obrovské stříbřité haly, které září... více
Jídlo a pití 23.11.2011
Kvalita potravin

Anketa Respektu: Co z české kuchyně obstojí ve světové konkurenci?

Jíst kvalitní potraviny rozhodně neškodí, v přístupu k jídlu je ale důležitější něco jiného.... více
Jídlo a pití 04.10.2011

Jídlo pro labužníky a nadaní kuchaři. Foodparade má za sebou svůj první ročník

O víkendu proběhl v Praze první ročník gastronomického festivalu Foodparade, jehož cílem bylo... více
Jídlo a pití 18.09.2011
Recept

Než skončí čas houbobraní. Co podniknout s úlovkem z lesa?

Houbové rizoto s liškami a parmazánem, restovaná kuřecí prsíčka s ragú z lišek se šťouchanými... více
Jídlo a pití 09.10.2011
Recept

Kuře v papíru natáhne vůni bylinek a ponechá si většinu šťávy

Proměnit kuřecí prsa ve šťavnatou delikatesu nemusí být vždycky jednoduché. Pokud ovšem maso předem... více
Jídlo a pití 14.10.2011
Recenze restaurace

V AvantGarde vás čeká skvělé jídlo a víno v prostředí ideálním pro sjednání obchodu

Když se vydáte na oběd do restaurace Avantgarde,... více
Jídlo a pití 20.10.2011
Víno

Jaký opravdu je Ryzlink rýnský

Riesling, v našich vinicích Ryzlink rýnský, označí jako jednu ze svých nejoblíbenějších odrůd obrovská část nadšenců do vína. Zároveň se, především v... více
Jídlo a pití 19.09.2011

Festival Foodparade slibuje labužnický zážitek za 300 korun

Zlepšit kvalitu stravování a podpořit mladé kuchařské talenty. Takový je cíl prvního ročníku... více
Jídlo a pití 14.09.2011
Recept

Borůvkový cheesecake má na Facebooku 66 tisíc příznivců

Univerzální recept na cheesecake neexistuje. Tento dezert může být pečený i nepečený, z tvarohu... více
Jídlo a pití 21.11.2011

Kozí sýry zabalené v kaštanových listech nebo fíková horčice. Tak chutná Provence

Dlouho jsem se divila, co všichni mají na té francouzské kuchyni a proč jsou na vlně blaha, když... více
Jídlo a pití 14.09.2011
Recenze restaurace

Kde se rozloučit s létem? Na střeše Máje najdete oázu se skvělým jídlem i výhledem

S tím, jak se léto pomalu mění v podzim, přichází nostalgie. Ta velí zachytit poslední paprsky... více
Jídlo a pití 12.09.2011
Grilování

Kde se dá v Praze legálně grilovat. K sedmi místům přibyde i Letná

V hlavním městě je sedm míst určených pro rozdělání otevřeného ohně. Piknikovat lze v jedenácti... více
Jídlo a pití 06.09.2011
Recept

Houby lze využít nejen v kuchyni, ale i tradiční čínské medicíně

Houbařství je u nás pomalu národním sportem a Češi patří k nejvášnivějším houbařům na světě. Proto... více
Jídlo a pití 09.09.2011
Recenze restaurace

Kavárna Era: Poctivé jídlo i oživená legenda

Se slavnými budovami, které kdysi hostovaly slavné kavárny či restaurace, je vždycky potíž. Buď už neexistují, jsou rozpadlé anebo navždy ztratily... více
Jídlo a pití 05.09.2011
Víno

Jak se liší Bohemia Sekt od šampaňského a jaký bude ročník 2011?

Když se řekne šampaňské či sekt, vybaví se nejen milovníkům vína hlavně oslavy, přípitky a všemožné... více
Jídlo a pití 05.09.2011

Poradíme vám, jak třídit a zpracovat houby

Rostou. Všimli si toho nejen vesničané a pravidelní výletníci, kteří každoročně chodí na "svá" tajná místa a něco hub přinesou vždycky, ale i média,... více
Jídlo a pití 02.09.2011

Šéfkuchař Accordi odchází, jeho michelinské recepty zůstávají na IHNED.cz

Muž, který přinesl do Česka první michelinskou hvězdičku, odchází vařit do Petrohradu. Recepty, o... více
Jídlo a pití 29.08.2011

Šéfkuchař Accordi odchází do Ruska. Michelinská hvězdička v Praze zůstává

Česká metropole přijde o šéfkuchaře Andreu Accordiho, který pro restauraci Allegro v pražském... více
Domácí 29.08.2011
Recept

Koprová omáčka bez octa a mouky vyléčila mé trauma ze školní jídelny

Koprová omáčka bylo mé nejneoblíbenější jídlo. Nesnášela jsem ho, co mé vzpomínky sahají. Je načase... více
Jídlo a pití 01.09.2011
Molekulární bar

Londýnský molekulární bar Lounge Bohemia patří mezi padesát nejlepších barů světa

Jmenuje se Pavel Tvaroh a je z Meziboří. Najít jeho bar v Londýně není lehké. Zvenku není vůbec... více
Jídlo a pití 09.09.2011
Storyboard

Velvyslanectví české kuchyně aneb Hospoda v New Yorku

Tentokrát to nerežíruje Miloš Forman. I když by si na název Hospoda mohl nárokovat copyright.... více
Jídlo a pití 21.09.2011
Za jídlem

Zapálená kuchařka Lenka Požárová ochutnává svět. Tentokrát Moravu

Kuchařka Lenka Požárová, jejíž série útlých kuchařek Což takhle dát si... (dýně, chřest, špenát... více
Jídlo a pití 30.08.2011
Recenze restaurace

Restaurace Las Adelitas nabízí domácké Mexiko bez kompromisů

Úspěšný příběh mexické restaurace Las Adelitas sleduji od samotného začátku v roce 2009, kdy na mě... více
Jídlo a pití 30.08.2011
Recept

Zralá rajčata nádherně voní a jsou plná chuti. Vyzkoušejte je dlouze pečená

Z důsledného dlouhodobého pozorování svého okolí mohu vědecky doložit, že existují rajčatoví... více
Jídlo a pití 25.08.2011
Recenze Scuku

V Úněticích se po desetiletích klidu opět vaří pivo. Přijďte ochutnat

Únětický pivovar s historií až na samý počátek osmnáctého století trpěl v posledních desetiletích... více
Jídlo a pití 28.08.2011
Recenze Scuku

Trpíte závislostí na sýrech ze Švýcarska? Známe léčbu, najdete ji v Jesenici u Prahy

Švýcarské sýry jsou v našich končinách někdy... více
Jídlo a pití 25.08.2011
Recept

Grilované krevety jsou ideálním pokrmem do horkého letního počasí

Recept na chuťově vyvážený lehký oběd nebo večeři do horkého letního počasí přináší šéfkuchař a... více
Jídlo a pití 31.08.2011
Recept

Tři šéfkuchaři a tři recepty na letní ovocné knedlíky

Recepty na ovocné knedlíky od šéfkuchařů hotelových restaurací. více
Jídlo a pití 18.08.2011
  Celkem nalezeno: 1485.
 
<<Začátek    <Předchozí Zobrazuji: 1369 - 1416. Další>    Konec>>
reklama

Žebříčky NejčtenějšíaNejoblíbenější

reklama
reklama