Rybí guláš a jehněčí maso pod pekou. Malostranské Luka Lu představilo speciality z Hercegoviny 4 minuty čtení Vizuálně působivá balkánská restaurace Luka Lu je aktivní v mnoha směrech. Představuje „jugoslávské“ malíře či fotografy, skvělá...
Šéfkuchař Grand Cru "zaměstnává" světové hvězdy gastronomie. Skládají experimentální menu 5 minut čtení Kuchyně Jana Punčocháře má nezaměnitelný styl. Pracuje se sezonními produkty nejvyšší kvality, které skládá na talíři v odvážných chuťových...
Pražský Etnosvět je na jedné vlně s nejstarším vegetariánským podnikem v Evropě 4 minuty čtení Velkorysý projekt s názvem Etnosvět byl otevřen před několika týdny v Legerově ulici. Součástí podniku rozloženého do tří pater je veganské...
Je čas na kančí hřbet s kaštanovým čatní. V malostranské Konírně začíná lovecká sezóna 5 minut čtení Restaurace Konírna je proslulá precizní prezentací české měšťanské kuchyně první poloviny 20. století. Od podzimu do jara se zde připravují...
Vinný bar Red Pif sází na přírodní vína a kreativní úpravy jídel. Například foie gras po japonsku 4 minuty čtení Oblíbené "francouzské" bistro Red Pif právě oslavilo páté narozeniny. A současně do podniku nastoupil nový šéfkuchař Stephen Senewiratne, který...
Home Office přináší do Česka fenomén zdravého fast foodu. Nabízí lososa i indický čaj 5 minut čtení Z Ameriky dorazil do Česka nový trend občerstvení. Nese jméno Fast casual a na rozdíl od svého skorojmenovce chce nabízet zdravou a domácí...
Ústřice s chilli a kaviárem posouvá hranice gastronomie. Zdenek's Oyster bar má nové menu 4 minuty čtení Nové menu Jiřího Noska je plné překvapivých barev, krásných vůní a podmanivých chutí. Talentovaný šéfkuchař si již tradičně hraje s...
Jako zájezdní hostinec z 19. století. Restaurace Florian skládá poctu kuchyni předků 4 minuty čtení Restaurace na náměstí v Jílovém u Prahy funguje už dvacet let, ale až v poslední době našla svou tvář a ve stylovém interiéru nabízí pečlivě...
Medusa pokračuje v evropském "turné". Otevřela rockovou restauraci na Václavském náměstí 4 minuty čtení Ze Slovenska do Vídně a pak do Prahy. Takové je tažení přední slovenské gastronomické skupiny Medusa, která již provozuje 40 podniků v několika...
Vepřo, knedlo s mrkvovým pyré? Restaurace Le Grill modernizuje českou kuchyni 5 minut čtení Restaurace Le Grill luxusního hotelu The Mark prošla v minulém roce zásadní proměnou. Do jejího čela nastoupil talentovaný šéfkuchař Ondřej...