4 minuty čtení
Pivovar Ossegg ročně vaří 1300 hektolitrů piva pro 18 odběratelů v severních Čechách a na německé straně Krušných hor. Pivo v oseckém klášteře...
5 minut čtení
Vlastislava Kopeckého a jeho manželku unavilo 25 let strávených v restauracích a hotelu. Založili pivovar Krušnohor, který sídlí v bývalé...
5 minut čtení
Pivovar U Vacků stojí v Chlumci nad Cidlinou, loni jeho výstav dosáhl 800 hektolitrů. Pivovar vaří zejména pro hospodu, která stojí ve stejných...
5 minut čtení
Miroslav Faltus je majitelem společnosti ­Armat, která poblíž České Třebové vyrábí nerezové trubky, ventily či měřicí přístroje. Od té doby, co...
5 minut čtení
Sládek Libor Melich vařil pivo i za velkou louží, pak se ale věnoval světu financí. Před čtyřmi lety založil s kamarády v Dolní Ředici pivovar...
5 minut čtení
Želivský klášterní pivovar fungoval téměř tři staletí, pak ale vyhořel. Pivovar s restaurací má do kláštera přitáhnout více návštěvníků. Klášter...
4 minuty čtení
Po letech experimentů zvládli v Mikulově technologii spontánně kvašených piv. Do některých piv přidávají hrozny a ovoce, většinu produkce...
5 minut čtení
Pivo není jenom klasický český ležák, řekli si v Rajhradě a začali vařit svrchně kvašená piva. Název i logo má symbolizovat spojení...
5 minut čtení
Pivovar Helf vznikl v prostorách někdejšího pivovaru Osečan. Neúspěšnou značku dostal za úkol "restartovat" sládek Richard Vetyška. Od ledna už...
5 minut čtení
Minipivovar Nachmelená Opice hned v prvním roce uvařil 1700 hektolitrů piva. Vyplatila se sázka na marketing ještě před rozjezdem firmy: díky ní...
no data