reklama

Téma: tipy

ego!

Profesorský pinot: Oregonský Rainstorm 2013 vás naladí na slavnostní notu

Rulandské modré neboli pinot noir je odrůda, kterou proslavilo Burgundsko. Jinde se mu příliš... více
Jídlo 0 26.05.2017

Zápisky protivného hosta

Zlatá Praha mění koncept Panoramatická restaurace Zlatá Praha v pražském hotelu InterContinental nedávno vyměnila inte­riér i gastronomický koncept.... více
Jídlo 0 26.05.2017
Moje specialita

Stoprocentně čerstvý tatarský biftek: Namletí masa a servírování porce dělí půl minuty

Pochoutka ze syrového masa se připravuje na... více
Jídlo 0 26.05.2017

Moje čtení: písničkář Jiří Dědeček

Jiří Dědeček skládá muziku, píše, veršuje a překládá, přitom je předsedou Českého centra Mezinárodního PEN klubu. Co tedy čte, když zrovna někde... více
Knihy 0 26.05.2017
Pracovní oběd

Otevřeli jsme se komiksům, říká ředitelka nakladatelství Paseka Anna Rezková Horáčková

"Vydávat knihy je jako hrát ruskou ruletu," říká... více
Páteční oběd 0 26.05.2017

Zakládáte start-up? Vaše kancelář nemá být vyložená mahagonem

Začínající firma, která nesídlila na počátku v garáži, jako by nebyla. Za klienty budete chodit vy... více
život v korporátu 0 25.05.2017

Věřím německé kvalitě

"Potřebuji pohodlné, bezpečné a spolehlivé auto, ale boomu SUV jsem nepodlehl. A musí se do něj vejít kolo," říká šéf českého Henkelu Aleš Malenka. více
Jízda 0 19.05.2017
ego!

Když se cesta stane cílem: Ve Švýcarsku se vyplatí nepospíchat a vydat se vlakem do lesů a hor

Nejsou nejrychlejší, nejmodernější ani... více
Speciál švýcarsko 0 23.05.2017
Moje specialita

Pravý vídeňský řízek je chráněný zákonem: Musí být z telecího "na motýlka"

Ten pravý vídeňský se připravuje z telecího masa a vznikl tak trochu z nedostatku. Na rakouském... více
Jídlo 0 19.05.2017

Zápisky protivného hosta

Bistrøt 104 v nordickém stylu Severská kuchyně v posledních letech zažívá popularitu nejen v evropských metropolích, jejím kouzlem se nechávají... více
Jídlo 0 19.05.2017
ego!

Sladová skotská whisky The Glenlivet Cipher se zašifrovaným heslem je mistrovský kousek

Master distiller zakódoval do šifrovací mřížky... více
Jídlo 0 19.05.2017

Moje čtení: moderátorka Daniela Písařovicová

Moderátorka Daniela Písařovicová číst moc nestíhá, ale knihy si kupuje ve velkém. A těší se, až si je přečte. více
Knihy 0 19.05.2017
Pracovní oběd

Peníze nejsou na mazlení. Poobědvali jsme na lodi s obchodní ředitelkou G4S

Lenka Nováková má kanceláře G4S v odlehlých koutech Prahy 8. Ráda si proto zajede na setkání do... více
Páteční oběd 0 19.05.2017

Jak se nespálit u pronájmu bytu

Největším rizikem pro pronajímatele jsou neplatiči. Realitní makléři doporučují prověřit u zájemců rejstřík dlužníků i exekucí. Nový občanský zákoník... více
Téma čísla 0 18.05.2017

Vyrazil jsem do Afriky na staré čezetě

Vlastnoručně sestavený počítač i navigaci GPS měl už před patnácti lety ve staré škodovce. více
Jízda 0 12.05.2017
ego!

Červené pro začátek grilovací sezony: El Regreso Merlot se výborně hodí k masu

Když zmíníte Merlot před zkušenějším pijanem, asi trochu nakrabatí čelo. Je v tom ale trochu... více
Jídlo 0 12.05.2017

Moje čtení: vývojář softwaru a nakladatel František Havlůj

V Ústavu jaderného výzkumu František Havlůj vyvíjí software pro Temelín a přitom vede... více
Knihy 0 12.05.2017
ego!

Krotitelé jedlých rostlinek: Divoké bylinky pronikají i do těch nejluxusnějších restaurací

Bršlice kozí noha, tužebník jilmový, mařinka... více
Téma 0 12.05.2017
Pracovní oběd

Spolumajitel Aerofilms Ivo Andrle: Pojistkou pro kina jsou lidé, kteří chtějí pít a jíst

Je nám jedno, jestli si člověk koupí lístek do... více
Páteční oběd 0 12.05.2017

Nápoj pro kosmonauty letí do světa. Prášková strava mana chce expandovat do Francie a Británie

Trojice společníků začala jídlo z prášku prodávat... více
Další témata 0 11.05.2017
Moje specialita

Jak na nadýchané vafle? Tajemství se skrývá ve vajíčku

Nejznámější jsou bruselské a lutyšské. Servírují se s cukrem, džemem, banány a čokoládou... A... více
Jídlo 0 05.05.2017

Zápisky protivného hosta

Fajnová Gallery ve Four Seasons Pro propojení kvalitního výtvarného umění se špičkovou barovou kulturou se rozhodli v pražském hotelu Four Seasons... více
Jídlo 0 05.05.2017
ego!

Rum "přes čáru". Kultovní Bundaberg nabízí chuť teplého jablka a skořice i velkorysé množství alkoholu

Vůně rozlomené přezrálé švestky, pomačkaných... více
Jídlo 0 11.05.2017

Moje čtení: ředitelka Divadla v Dlouhé Daniela Šálková

Daniela Šálková řídí Divadlo v Dlouhé, literaturu má tedy do jisté míry v popisu práce. A tak tedy... více
Knihy 0 05.05.2017
Pracovní oběd

Zálibu v asijské kuchyni jsem našel během pracovních cest, říká ředitel firmy na výrobu bezpečnostních dveří

Už 26 let vede Ivan Pavlíček firmu na výrobu... více
Páteční oběd 0 05.05.2017

Proč jsem začala psát

Když jsem dospívala, bylo snadné získat přesvědčení, že je naší morální povinností zdokumentovat dobu, ve které žijeme, a zachovat záznamy o ní pro... více
Speciál čtení 0 28.04.2017

Moje čtení: ptali jsme se v newsroomu vydavatelského domu Economia

Jaké knížky máte na nočním stolku nebo třeba v mobilu právě teď? A co si ještě musíte přečíst? více
Speciál čtení 0 28.04.2017

Entropíci, lichožrouti a ti druzí

Literatura pro děti a mládež je dnes nezvykle pestrá. Do svého plánu ji začala zařazovat i nakladatelství, která donedávna vydávala jen literaturu... více
Speciál čtení 0 28.04.2017

Dodělej toho člověka

Vracela jsem se studenou a mokrou nocí z hospody. Tak jako vždycky, ze Smíchova přes most domů. Asi mi ještě chyběla kapka alkoholu, trocha lidského... více
Speciál čtení 0 28.04.2017

Radovan Auer: Těším se na literární vinárnu!

Veletrh Svět knihy se letos koná od 11. do 14. května na pražském pražském Výstavišti. V tom čase jeho nový ředitel nebude mít na čtení ani... více
Speciál čtení 0 28.04.2017

Nasadil si lennonky

Nejnovější romány českých i světových autorů najdete na veletrhu Svět knihy. Stejně jako populárně-naučné nebo výtvarné publikace. více
Speciál čtení 0 28.04.2017
ego!

Pinot Gris v Dolomitech: Víno se slámovými záblesky a chutí bystrou jako horský potok

Víno Trentino Pinot Grigio Dorigati se již pět... více
Jídlo 0 30.04.2017
Pracovní oběd

Máme jen jedny oči na celý život, říká primářka Lucie Valešová. Operuje až 30 očí denně

Pro primářku Lucii Valešovou je zásadní vzájemná... více
Páteční oběd 0 28.04.2017

Zápisky protivného hosta

Medvědí překvapení v Cihelně Žádná novinka to určitě není, ale Gourmetguru má pocit, že letos jako by se s ním roztrhl pytel, respektive roztrhla... více
Jídlo 0 21.04.2017
ego!

Azurová modř: Rum z Martiniku překvapí přímočarou chutí

Zemědělský rum je destilován přímo ze zkvašené šťávy jedné z nejvýnosnějších trav na světě. Tento... více
Jídlo 0 21.04.2017
ego!

Jarní odlehčená kuchyně: Připravte si mladé jehněčí s kroupami a šťovíkem

Pokud jde o mladé čerstvé masíčko, není nad křehké jehněčí. K tomu pár krup, trocha šťovíku. Takhle... více
Jídlo 0 21.04.2017
Pracovní oběd

Zakladatelé high school uprostřed Prahy: Českou kuchyni na Američany zkoušet nechceme

Tomáš Jízdný s Ondřejem Kaniou vyvolali... více
Páteční oběd 0 22.04.2017

Motivaci ovlivňují základní faktory jako plat a podmínky pro práci

Peníze mohou motivovat, ale zvýšit plat je nejdražší řešení. Důležité je, zda má člověk pocit, že... více
život v korporátu 0 20.04.2017
Pracovní oběd

Poobědvali jsme s Tomášem Zimou: Humanitní a přírodovědecké obory nejdou proti sobě, říká rektor

Chtěl být pilotem, nakonec ale u rektora... více
Páteční oběd 0 13.04.2017
ego!

Nesmrtelný chlebíček. Pražské podniky sází na klasiku se šunkou a vejcem, ale i veganství

Dříve jsme ten svůj oblíbený občas už z dálky... více
Téma 0 16.04.2017

Moje čtení: Tomáš Salomon, předseda představenstva a ředitel České spořitelny

Tomáš Salomon řídí Českou spořitelnu, za knihomola se zrovna nepovažuje, ale přitom je členem... více
Knihy 0 13.04.2017
ego!

Když se bublinky červenají: Podmanivý rubínový Bohemia Sekt se skvěle hodí k čokoládové pěně

Orosený červený Bohemia Sekt demi sec umí... více
Jídlo 0 13.04.2017

Zápisky protivného hosta

Kvantita i kvalita v Nubeerbaru Jako Čech má Gourmetguru k pivu přirozený vztah, ovšem poslední dobou je čím dál vybíravější. Nalákal ho proto... více
Jídlo 0 13.04.2017

Šperky, zlato, kameny

Ten, kdo má slabost pro poctivou uměleckořemeslnou práci, by si neměl nechat ujít letošní jarní Antique. Veletrh totiž klade důraz na krásu starých... více
Speciál 0 13.04.2017
ego! Komerční speciál

Prověřená hodnota: U šperků lidé tolik nevyžadují moderní minimalistický styl, říká starožitník

"Šperky představují nejvyšší hodnotu... více
Speciál 0 20.04.2017

Vyloveno z moře

Z nových titulů nás zaujaly eseje Michaela Kimmelmana, deníky Libuše Jarcovjákové, objevná kniha o zlaté éře české ilustrace a průvodce Brnox... více
Speciál 0 13.04.2017

Martin Hilský, shakespearolog, překladatel a profesor anglické literatury na FF UK: Řízení je pro mě osvěžením

Jeho první vzpomínka na auto má podobu Tatry... více
Jízda 0 13.04.2017
Moje cestování

Moje víkendová cesta: Jak se vyhnout turistům a užít si atmosféru Paříže

Užívat si Paříže hned od rána znamená dát si silnou kávu a croissant, nasávat atmosféru ulic, kde... více
48 hodin 0 13.04.2017
  Celkem nalezeno: 1044.
 
 Zobrazuji: 1 - 48. Další>    Konec>>
reklama

Žebříčky NejčtenějšíaNejoblíbenější

reklama
reklama