reklama

Téma: tipy

Zápisky protivného hosta

Medvědí překvapení v Cihelně Žádná novinka to určitě není, ale Gourmetguru má pocit, že letos jako by se s ním roztrhl pytel, respektive roztrhla... více
Jídlo 0 21.04.2017
ego!

Azurová modř: Rum z Martiniku překvapí přímočarou chutí

Zemědělský rum je destilován přímo ze zkvašené šťávy jedné z nejvýnosnějších trav na světě. Tento... více
Jídlo 0 21.04.2017
ego!

Jarní odlehčená kuchyně: Připravte si mladé jehněčí s kroupami a šťovíkem

Pokud jde o mladé čerstvé masíčko, není nad křehké jehněčí. K tomu pár krup, trocha šťovíku. Takhle... více
Jídlo 0 21.04.2017
Pracovní oběd

Zakladatelé high school uprostřed Prahy: Českou kuchyni na Američany zkoušet nechceme

Tomáš Jízdný s Ondřejem Kaniou vyvolali... více
Páteční oběd 0 22.04.2017

Motivaci ovlivňují základní faktory jako plat a podmínky pro práci

Peníze mohou motivovat, ale zvýšit plat je nejdražší řešení. Důležité je, zda má člověk pocit, že... více
život v korporátu 0 20.04.2017
Pracovní oběd

Poobědvali jsme s Tomášem Zimou: Humanitní a přírodovědecké obory nejdou proti sobě, říká rektor

Chtěl být pilotem, nakonec ale u rektora... více
Páteční oběd 0 13.04.2017
ego!

Nesmrtelný chlebíček. Pražské podniky sází na klasiku se šunkou a vejcem, ale i veganství

Dříve jsme ten svůj oblíbený občas už z dálky... více
Téma 0 16.04.2017

Moje čtení: Tomáš Salomon, předseda představenstva a ředitel České spořitelny

Tomáš Salomon řídí Českou spořitelnu, za knihomola se zrovna nepovažuje, ale přitom je členem... více
Knihy 0 13.04.2017
ego!

Když se bublinky červenají: Podmanivý rubínový Bohemia Sekt se skvěle hodí k čokoládové pěně

Orosený červený Bohemia Sekt demi sec umí... více
Jídlo 0 13.04.2017

Zápisky protivného hosta

Kvantita i kvalita v Nubeerbaru Jako Čech má Gourmetguru k pivu přirozený vztah, ovšem poslední dobou je čím dál vybíravější. Nalákal ho proto... více
Jídlo 0 13.04.2017

Šperky, zlato, kameny

Ten, kdo má slabost pro poctivou uměleckořemeslnou práci, by si neměl nechat ujít letošní jarní Antique. Veletrh totiž klade důraz na krásu starých... více
Speciál 0 13.04.2017
ego! Komerční speciál

Prověřená hodnota: U šperků lidé tolik nevyžadují moderní minimalistický styl, říká starožitník

"Šperky představují nejvyšší hodnotu... více
Speciál 0 20.04.2017

Vyloveno z moře

Z nových titulů nás zaujaly eseje Michaela Kimmelmana, deníky Libuše Jarcovjákové, objevná kniha o zlaté éře české ilustrace a průvodce Brnox... více
Speciál 0 13.04.2017

Martin Hilský, shakespearolog, překladatel a profesor anglické literatury na FF UK: Řízení je pro mě osvěžením

Jeho první vzpomínka na auto má podobu Tatry... více
Jízda 0 13.04.2017
Moje cestování

Moje víkendová cesta: Jak se vyhnout turistům a užít si atmosféru Paříže

Užívat si Paříže hned od rána znamená dát si silnou kávu a croissant, nasávat atmosféru ulic, kde... více
48 hodin 0 13.04.2017

Zápisky protivného hosta

Kantýna nahrazuje Čestr Na konci února se kvůli rekonstrukci budovy Státní opery zavřely dveře restaurace Čestr, což Gourmetguru pochopitelně těžce... více
Jídlo 0 07.04.2017

Moje čtení: Pavel Mandys, zakladatel prestižní soutěže Magnesia Litera

Pavel Mandys, zakladatel prestižní soutěže Magnesia Litera, přečte každý rok spoustu knížek. Těch... více
Knihy 0 07.04.2017
Pracovní oběd

Odborník na korporátní vizuál Michal Richtr: V Japonsku jsem pět dní jedl jenom sushi

"Dobrý design prodává," tvrdí odborník na... více
Páteční oběd 0 07.04.2017

Slaďte práci s talentem dřív, než přeroste vaše podrážděnost

Podráždění může znamenat ztrátu energie či nesprávné pracovní nasazení. Dnešní úspěch manažerů je... více
život v korporátu 0 06.04.2017

Do pesta, pod maso či na chleba: Medvědí česnek je v plné síle. Jak ho připravují pražské restaurace?

Sezona medvědího česneku je začátkem dubna v... více
Jídlo 0 06.04.2017

Zamilovala jsem se do Mercedesu

"V Superbu jsem se svezla jen dvakrát, pak mi ho ukradli. A to byl pro mě konec škodovek," vzpomíná podnikatelka. více
Jízda 0 31.03.2017
Moje specialita

Dýně nasladko i naslano: Krémová polévka je ideální pro jarní počasí

Ať už je uvařena z dýně máslové, z tykve hokkaido nebo z blue balletu, tahle polévka nezklame. Může... více
Jídlo 0 05.04.2017

Zápisky protivného hosta

Černé uhlí, (nejen) černá káva Ostrava, uhlí a Maryčka (Magdónova) jde dohromady, ale Maryčka a káva? To už spíš káva a Maryša… Přesto... více
Jídlo 0 31.03.2017
ego!

Víno, které připomíná léto: Chianti "Il Gufo" 2015 je příjemné červené s čerstvými záblesky malin

Il Gufo není typické vinařství, ale velká farma v... více
Jídlo 0 31.03.2017
ego!

Toskánské křupání: Zkuste domácí italský chléb nebo lahodné sušenky

Ať už jde o zonzelle, ficattole, coccoli, jedno mají společné. Základ ve smaženém těstě, stejném... více
Jídlo 0 31.03.2017

Moje čtení: manažerka a členka představenstva ČEZ Michaela Chaloupková

Manažerka a členka představenstva ČEZ Michaela Chaloupková má už svou knihovnu přeplněnou, a tak... více
Knihy 0 31.03.2017
Pracovní oběd

Největší problém je dělat promo sám sobě, říká spisovatel a nakladatel Martin Reiner

Za knihu o Ivanu Blatném získal spisovatel a... více
Páteční oběd 0 31.03.2017
ego!

Jídlo a pití někdy nestačí: České restaurace a bary zkouší zpěv, tykání si s obsluhou nebo řízek na špejli

Snaha přilákat hosta může mít mnoho originálních... více
Téma 0 31.03.2017
Tipy

Tipy z Febiofestu: Festival promítne nizozemská i korejská překvapení z Cannes či vítěze z Locarna

Na festivalu Febiofest se herečka Isabelle... více
Kultura 0 26.03.2017
ego!

IPA Experiment: Krasopisný výsledek nejvíc odpracovaly sudy po Bourbon whiskey

Malt master Glenfiddich Distillery novátorsky přečerpal whisky k "dostaření" do sudů po IPA. Vznikl... více
Jídlo 0 24.03.2017

Zápisky protivného hosta

Zakotvený Pivovar Na lodích se už v českém povodí provozují různé gastronomické koncepty, takže Gourmetgurua ani nepřekvapilo, když pod Štefánikovým... více
Jídlo 0 24.03.2017
Pracovní oběd

Ředitel hotelů Imperial a Cosmopolitan Lukáš Klak: Negativní recenzi si prostě nemůžeme dovolit

Víte, jak se stravují majitelé či personál... více
Páteční oběd 0 24.03.2017

Jakou učebnici?

(doporučuje Ondřej Kuchař) více
Knihy 0 17.03.2017
ego!

Víno jako srdeční záležitost: Tavel 2015 má úchvatnou ohnivou barvu. Je ale překvapivě plochý

Francouzský Tavel je jedno z mála růžových vín,... více
Jídlo 0 17.03.2017
Pracovní oběd

Programovala jsem odmala, říká zakladatelka TeskaLabs. V řízení firmy s exmanželem vidí výhody

Vladimíra Tesková dokáže IT řešení uplatnit i v... více
Páteční oběd 0 20.03.2017
ego!

Tak trochu jablko: Nová Tullamore D.E.W. zrála v sudech po cideru

Nová Tullamore D.E.W. nese podtitul cider cask finish. "V době, kdy kvasí v sudu šťáva z jablek, se... více
Jídlo 0 10.03.2017

Moje čtení: Hana Kulhánková, ředitelka festivalu Jeden svět

Protože je festival Jeden svět v plném proudu, jeho ředitelka Hana Kulhánková nemá čas na knihy.... více
Knihy 0 10.03.2017
Pracovní oběd

Poobědvali jsme se spolumajitelkou lahůdkářství J. Gruber. Náš e-shop má větší obrat než naše prodejny, říká

Jako novinářce jí kdysi vadilo, že nevidí lidi,... více
Páteční oběd 0 10.03.2017

Cideru se v Česku vypije málo. Trhu dominují velké pivovary, ty ale reklamou nápoj zpopularizovaly, říkají zakladatelé domácí ciderovny F. H. Prager

Ondřej Frunc a Cyril Holub vlastní malou... více
Rozhovor 0 10.03.2017

Range Rover Velar: Prozkoumali jsme sci-fi auto na vlastní kůži

Nový Range Rover Velar má futuristický design včetně elektricky zasouvacích klik dveří. Nabídne... více
Auto 0 09.03.2017

Když sledujete start rakety, jako by vám někdo bušil do těla deskou, popisuje zážitek z Mysu Canaveral šéf České kosmické kanceláře Jan Kolář

Osobně zná ruské i americké kosmonauty. Eugenu... více
Moje tři cesty 0 09.03.2017

Zapomeňte na slavnou píseň "You can't always get what you want". Naučte se říkat si o "ano"

Aby protějšek reagoval pozitivně, musíme pochopit... více
život v korporátu 0 09.03.2017

Zápisky protivného hosta

Vznešený muž vs. skvělý barman Gourmetguru gratuluje Václavu Jahnovi z pražského cocktail baru La Casa de la Havana vieja k vítězství v českém kole... více
Jídlo 0 03.03.2017
ego!

Víno Divý Ryšák 2015 je pro fajnšmekry. Na jazyku je nevycválané a mírně lechtavé

Ryšák je staré označení pro růžovky vyrobené ze směsi hroznů. V tomto případě dvanácti různých... více
Jídlo 0 03.03.2017
Moje móda

Módní styl podle zmrzlináře Jana Hochsteigera: Bez bekovky ani ránu

"Na hlavu jsem si ji nasadil z legrace a už jsem u ní zůstal," říká zmrzlinář Jan Hochsteiger o své... více
Styl 0 09.03.2017

Moje čtení: manažerka Renata Mrázová

Manažerka Renata Mrázová žije a pracuje v současné době v Nizozemsku, ale českou knihovnu má i tam velmi rozlehlou. více
Knihy 0 03.03.2017
Pracovní oběd

Topmanažer QED Group Rostislav Jirkal: Jak je důležitá týmová spolupráce, vysvětluji na výsadkové jednotce

"Sedět v Café de Paris, a ještě s panem... více
Páteční oběd 0 03.03.2017

Kolik stojí jízda autem na různá paliva

více
Data 0 02.03.2017
  Celkem nalezeno: 1011.
 
 Zobrazuji: 1 - 48. Další>    Konec>>
reklama

Žebříčky NejčtenějšíaNejoblíbenější

reklama
reklama