reklama

Češi budou mít lepší povědomí, co firmy a úřady dělají s jejich osobními údaji

S novým evropským nařízením na ochranu dat (GDPR) získají Češi více informací o tom, co se s jejich... více
Pravniradce 19.10.2017

Češi budou mít lepší povědomí, co firmy a úřady dělají s jejich osobními údaji. Nevyžádanou reklamu čekají tvrdší pokuty

S novým evropským nařízením na ochranu dat (GDPR)... více
Právo 18.10.2017

Důkladnější ochraně dat se nevyhnou dvě třetiny podniků. Přípravy většina z nich podceňuje i přes hrozbu vysokých pokut

Firmám i úřadům se krátí čas přípravy na nové... více
Pravniradce 05.09.2017

Důkladnější ochraně dat se nevyhnou dvě třetiny podniků. Přípravy většina z nich podceňuje i přes hrozbu vysokých pokut

Firmám i úřadům se krátí čas přípravy na nové... více
Byznys 30.08.2017

Osobní údaje jsou v centru zájmu, odpovědnost by si ale měli připustit i sami uživatelé

Do roka se firmy budou muset mnohem lépe starat o... více
Technologie 26.05.2017

Nová pravidla pro ochranu dat: Ani hrozba miliardových pokut firmy nerozhýbala

Blíží se revoluce v ochraně citlivých údajů. Podnikatelé se ale do příprav nehrnou. Implementace... více
Pravniradce 23.05.2017

Nová pravidla pro ochranu dat: Ani hrozba miliardových pokut firmy nerozhýbala

Blíží se revoluce v ochraně citlivých údajů. Podnikatelé se ale do příprav nehrnou. Implementace... více
Paragraf 18.05.2017

Sloupek: Právní ochrana středních firem

Když se majitelé středních podniků rozhodují o tom, zda je pro jejich společnost vhodné sjednání pojištění právní ochrany, často podléhají pocitu, že... více
Paragraf 18.05.2017

Chce po vás někdo obchodní kontakt? Jednejte s ním jako ze zajímavým zbožím

Poraďte se o sdílení o kontaktů se svým nadřízeným. Nezavazujte se v tom osobně. více
život v korporátu 27.04.2017
GDPR

Co je GDPR a proč bychom se o něj měli zajímat

Nevíte, o co jde, nebo jste už něco o této zkratce zaslechli a třeba si i přečetli, ale poněkud se... více
Analýzy a projekty 28.04.2017
Rozhovor

Data musí chránit banky i malé firmy s pěti zaměstnanci. Na přípravy je nejvyšší čas, říká expertka

Příští rok začne v Česku platit přísné nařízení... více
Průmysl 4.0 19.01.2017

Co musí firmy udělat, aby evropské nařízení splnily?

1. Zavést systém ochrany dat Firmy, které pracují s osobními daty občanů Evropské unie, si budou... více
Průmysl 4.0 25.08.2017

Evropská unie zavádí pravidla pro práci s citlivými daty, svědčí hlavně občanům

Evropané budou mít větší kontrolu nad tím, jak společnosti zachází s jejich daty. Pro firmy změna... více
Pravniradce 19.01.2017

Evropská unie zavádí jednotná pravidla pro práci s citlivými daty. Občané dostanou větší kontrolu

Evropané budou mít větší kontrolu nad tím, jak... více
Právo 18.01.2017

Ruské ministerstvo vnitra hodlá snímat otisky prstů všem cizincům, kteří překročí hranice země

Rusko bude možná již od příštího roku snímat... více
Zahraniční 24.11.2016

Rusko by mohlo příští týden zablokovat LinkedIn, potvrdil to soud. Kvůli porušení zákona o uchování dat

Sociální síť LinkedIn má být podle rozhodnutí... více
Zahraniční 10.11.2016

Americká firma údajně prodávala citlivá data ze sociálních sítí. Policie díky tomu sledovala demonstranty z Fergusonu

Firma Geofeedia čelí obvinění, že prodávala... více
Zahraniční 13.10.2016

Kamerový systém ve společných bytových prostorách? I tam má svá pravidla

Instalace kamer v bytových domech je jednou z možností, jak zajistit větší bezpečí majetku a osob... více
Pravniradce 30.09.2016

Češi dluží víc než před rokem, za alkohol a cigarety dávají víc než za sportovní aktivity svých dětí

Češi dluží víc než před rokem Na 1,89 bilionu... více
Letem světem 01.09.2016

Milionům Poláků hrozí podvody s půjčkami. Někdo vykradl databázi rodných čísel

Ministerstvo digitalizace objevilo obrovský únik osobních dat Poláků. Aféru úniku dat přes pět... více
Zahraniční 30.08.2016

Všechny bankovní účty budou v registru, schválil senát

Přes obavy ohledně ochrany dat, které projevili již poslanci při projednávání návrhu, schválil... více
Pravniradce 29.08.2016
Sloupek

Martin Malý: Zatloukat je od T-Mobilu špatná krizová komunikace

Pro takzvanou krizovou komunikaci, což je přesně to, co se dělá, když nastane průšvih, existují... více
Komentáře 24.08.2016
ICT revue

Hackeři šíří na Facebooku fiktivní zprávy o teroristickém útoku v Praze. Jejich cílem jsou přihlašovací údaje uživatelů

Mezi českými a slovenskými uživateli sociální... více
Tiskové zprávy 10.08.2016

T-Mobile je podezřelý, že nedostatečně chránil údaje klientů. Firma kvůli krádeži dat čelí správnímu řízení

T-Mobile je v podezření Úřadu pro ochranu... více
Domácí 01.07.2016

Malé firmy zapomněly na ochranu osobních údajů, ohrozí to zisk i renomé

Menší hráči novinky v ochraně dat ještě ani podrobně neznají. Nejde přitom jen o IT byznys -... více
Pravniradce 04.07.2016

Malé firmy zapomněly na ochranu osobních údajů. Jejich zisky a renomé jsou v ohrožení

Menší hráči novinky v ochraně dat ještě ani... více
Paragraf 14.06.2016

Brusel představil nový štít na ochranu soukromí Evropanů před "žraloky" z USA

Evropská komise zveřejnila kompletní právní texty transatlantické dohody o ochraně osobních údajů.... více
Pravniradce 02.03.2016

ÚOOÚ: Sledovat kamerou vchody do bytů lze jen výjimečně a se souhlasem obyvatel

Vlastníci bytových domů mohou kamerami sledovat dveře do bytů jen ve výjimečných případech a se... více
Pravniradce 25.01.2016

Evropa sjednotí ochranu osobních dat na internetu. Spotřebitelé budou mít větší kontrolu nad svými údaji

Internetové firmy se v případě ochrany osobních... více
Zahraniční 16.12.2015

Evropská unie chce lépe kontrolovat využití svých peněz. Bude více vědět o těch, kterým je dává.

Instituce, které mají tok peněz z EU na starosti,... více
Byznys 11.11.2015

Evropská data už nejsou ve Spojených státech jako v "bezpečném přístavu". Kvůli Facebooku

Soudní dvůr EU zrušil rozhodnutí, které... více
Zpravodajství 01.11.2015

Amerika neumí chránit evropská data

Soudní dvůr EU zrušil rozhodnutí, které umožňovalo volné předávání osobních údajů z Evropy do USA. Firmy teď musí hledat nové cesty. více
Pravniradce 05.11.2015

Kdo má data, má i moc,

říká předsedkyně Úřadu pro ochranu osobních údajů a bývalá ústavní soudkyně Ivana Janů více
01.10.2015
Osobní údaje

Evropská reforma ochrany osobních údajů - pomůže nebo uškodí podnikům?

Jednou z priorit Evropské komise pro rok 2015 je schválení reformy na ochranu osobních údajů, která... více
Zákony - Firma a zaměstnanci 18.08.2015

Čínští hackeři zaútočili na United Airlines. Stejná skupina zřejmě ukradla data o 21 milionech Američanů

Čínští hackeři zaútočili na databáze amerických... více
Zahraniční 30.07.2015

Úřad pro ochranu osobních údajů povede bývalá soudkyně Ivana Janů. Nahradí Němce

V čele Úřadu pro ochranu osobních údajů bude od září bývalá ústavní soudkyně Ivana Janů. Janů... více
Domácí 22.07.2015

Evropa chce lépe chránit data

Evropská unie plánuje zavést jednotná pravidla pro ochranu osobních údajů. Pro firmy to znamená více papírování. Velké podniky si navíc budou muset... více
Pravniradce 13.06.2015

Na NSS se diskutovalo o poskytování informací ve správním soudnictví

Poskytování informací a ochrana osobních údajů ve správním soudnictví - to bylo tématem odborného... více
Pravniradce 27.05.2015
ICT revue

Ze summitu G20 unikla osobní data Obamy a Merkelové

Ze summitu zemí G20 v australském Brisbane loni v listopadu unikla omylem osobní data hlav států a... více
Tiskové zprávy 31.03.2015
ICT revue

Únik citlivých dat? Facebooku většina lidí odpustí, bance nikoliv

Lidé se o své osobní informace v současnosti dělí prakticky denně. Největší obavy panují z úniku... více
Analýzy a projekty 27.03.2015
ego!

Průměrný Čech má nadváhu, kočku, čte Blesk a často se mu zdá o erotice

Zaklínají se jím politici, nahánějí ho marketéři a lidé reklamek. Vyrábějí pro něj průmyslníci.... více
Téma 25.03.2015

Za rozesílání spamů dostaly společnosti pokuty celkem 3,4 milionů korun

Společnosti eMarketing CZ a Traffic7 dostaly od Úřadu pro ochranu osobních údajů pokuty za... více
Pravniradce 11.03.2015

Díky novele se nově nesmí zveřejňovat adresy živnostníků

Od začátku roku se nesmí zpracovávat a zveřejňovat adresy bydliště nebo místa pobytu podnikajících... více
Pravniradce 11.02.2015

Nezveřejňujte adresy živnostníků bez jejich svolení, varoval Úřad pro ochranu osobních údajů

Od začátku letošního ledna se v živnostenském... více
Zpravodajství 05.02.2015

Sněmovna reprezentantů přijala zákon omezující NSA. Už nemá shromažďovat osobní údaje

Americká NSA shromažďovala informace o... více
Zahraniční 22.05.2014
Personalizace e-shopu

Co může pomoci vašemu online obchodu obstát v konkurenční mobilní éře? Zkuste personalizaci

Do internetového obchodu vstoupí zákazník a vy ho... více
Řídím firmu - Obchod a Marketing 14.04.2014

Konec odposlouchávání milionů lidí. Amerika chystá radikální změnu pravidel v NSA

Americký prezident Barack Obama tlačí na zásadní změnu fungování NSA. Požaduje po Kongresu, aby... více
Zahraniční 26.03.2014

Úřad udělil Komerční bance pokutu 1,8 milionu. Umožnila únik osobních dat tisíců klientů

Komerční banka, přesněji KB Penzijní společnost,... více
Zpravodajství 17.12.2013
  Celkem nalezeno: 82.
 
 Zobrazuji: 1 - 48. Další>    Konec>>
reklama

Žebříčky NejčtenějšíaNejoblíbenější

reklama
reklama