reklama

Osobní údaje jsou v centru zájmu, odpovědnost by si ale měli připustit i sami uživatelé

Do roka se firmy budou muset mnohem lépe starat o... více
Technologie 0 26.05.2017

Nová pravidla pro ochranu dat: Ani hrozba miliardových pokut firmy nerozhýbala

Blíží se revoluce v ochraně citlivých údajů. Podnikatelé se ale do příprav nehrnou. Implementace... více
Pravniradce 0 23.05.2017

Nová pravidla pro ochranu dat: Ani hrozba miliardových pokut firmy nerozhýbala

Blíží se revoluce v ochraně citlivých údajů. Podnikatelé se ale do příprav nehrnou. Implementace... více
Paragraf 0 18.05.2017

Sloupek: Právní ochrana středních firem

Když se majitelé středních podniků rozhodují o tom, zda je pro jejich společnost vhodné sjednání pojištění právní ochrany, často podléhají pocitu, že... více
Paragraf 0 18.05.2017

Chce po vás někdo obchodní kontakt? Jednejte s ním jako ze zajímavým zbožím

Poraďte se o sdílení o kontaktů se svým nadřízeným. Nezavazujte se v tom osobně. více
život v korporátu 0 27.04.2017
GDPR

Co je GDPR a proč bychom se o něj měli zajímat

Nevíte, o co jde, nebo jste už něco o této zkratce zaslechli a třeba si i přečetli, ale poněkud se... více
Analýzy a projekty 0 28.04.2017
Rozhovor

Data musí chránit banky i malé firmy s pěti zaměstnanci. Na přípravy je nejvyšší čas, říká expertka

Příští rok začne v Česku platit přísné nařízení... více
Průmysl 4.0 0 19.01.2017

Co musí firmy udělat, aby evropské nařízení splnily?

V Německu se změnami zabývají všichni, v Česku máme zpoždění. Aktuální situace nenaplnila naše... více
Průmysl 4.0 0 19.01.2017

Evropská unie zavádí pravidla pro práci s citlivými daty, svědčí hlavně občanům

Evropané budou mít větší kontrolu nad tím, jak společnosti zachází s jejich daty. Pro firmy změna... více
Pravniradce 0 19.01.2017

Evropská unie zavádí jednotná pravidla pro práci s citlivými daty. Občané dostanou větší kontrolu

Evropané budou mít větší kontrolu nad tím, jak... více
Právo 0 18.01.2017

Ruské ministerstvo vnitra hodlá snímat otisky prstů všem cizincům, kteří překročí hranice země

Rusko bude možná již od příštího roku snímat... více
Zahraniční 0 24.11.2016

Rusko by mohlo příští týden zablokovat LinkedIn, potvrdil to soud. Kvůli porušení zákona o uchování dat

Sociální síť LinkedIn má být podle rozhodnutí... více
Zahraniční 0 10.11.2016

Americká firma údajně prodávala citlivá data ze sociálních sítí. Policie díky tomu sledovala demonstranty z Fergusonu

Firma Geofeedia čelí obvinění, že prodávala... více
Zahraniční 0 13.10.2016

Kamerový systém ve společných bytových prostorách? I tam má svá pravidla

Instalace kamer v bytových domech je jednou z možností, jak zajistit větší bezpečí majetku a osob... více
Pravniradce 0 30.09.2016

Češi dluží víc než před rokem, za alkohol a cigarety dávají víc než za sportovní aktivity svých dětí

Češi dluží víc než před rokem Na 1,89 bilionu... více
Letem světem 0 01.09.2016

Milionům Poláků hrozí podvody s půjčkami. Někdo vykradl databázi rodných čísel

Ministerstvo digitalizace objevilo obrovský únik osobních dat Poláků. Aféru úniku dat přes pět... více
Zahraniční 0 30.08.2016

Všechny bankovní účty budou v registru, schválil senát

Přes obavy ohledně ochrany dat, které projevili již poslanci při projednávání návrhu, schválil... více
Pravniradce 0 29.08.2016
Sloupek

Martin Malý: Zatloukat je od T-Mobilu špatná krizová komunikace

Pro takzvanou krizovou komunikaci, což je přesně to, co se dělá, když nastane průšvih, existují... více
Komentáře 0 24.08.2016
ICT revue

Hackeři šíří na Facebooku fiktivní zprávy o teroristickém útoku v Praze. Jejich cílem jsou přihlašovací údaje uživatelů

Mezi českými a slovenskými uživateli sociální... více
Tiskové zprávy 0 10.08.2016

T-Mobile je podezřelý, že nedostatečně chránil údaje klientů. Firma kvůli krádeži dat čelí správnímu řízení

T-Mobile je v podezření Úřadu pro ochranu... více
Domácí 0 01.07.2016

Malé firmy zapomněly na ochranu osobních údajů, ohrozí to zisk i renomé

Menší hráči novinky v ochraně dat ještě ani podrobně neznají. Nejde přitom jen o IT byznys -... více
Pravniradce 0 04.07.2016

Malé firmy zapomněly na ochranu osobních údajů. Jejich zisky a renomé jsou v ohrožení

Menší hráči novinky v ochraně dat ještě ani... více
Paragraf 0 14.06.2016

Brusel představil nový štít na ochranu soukromí Evropanů před "žraloky" z USA

Evropská komise zveřejnila kompletní právní texty transatlantické dohody o ochraně osobních údajů.... více
Pravniradce 0 02.03.2016

ÚOOÚ: Sledovat kamerou vchody do bytů lze jen výjimečně a se souhlasem obyvatel

Vlastníci bytových domů mohou kamerami sledovat dveře do bytů jen ve výjimečných případech a se... více
Pravniradce 0 25.01.2016

Evropa sjednotí ochranu osobních dat na internetu. Spotřebitelé budou mít větší kontrolu nad svými údaji

Internetové firmy se v případě ochrany osobních... více
Zahraniční 0 16.12.2015

Evropská unie chce lépe kontrolovat využití svých peněz. Bude více vědět o těch, kterým je dává.

Instituce, které mají tok peněz z EU na starosti,... více
Byznys 0 11.11.2015

Evropská data už nejsou ve Spojených státech jako v "bezpečném přístavu". Kvůli Facebooku

Soudní dvůr EU zrušil rozhodnutí, které... více
Zpravodajství 0 01.11.2015

Amerika neumí chránit evropská data

Soudní dvůr EU zrušil rozhodnutí, které umožňovalo volné předávání osobních údajů z Evropy do USA. Firmy teď musí hledat nové cesty. více
Pravniradce 0 05.11.2015

Kdo má data, má i moc,

říká předsedkyně Úřadu pro ochranu osobních údajů a bývalá ústavní soudkyně Ivana Janů více
0 01.10.2015
Osobní údaje

Evropská reforma ochrany osobních údajů - pomůže nebo uškodí podnikům?

Jednou z priorit Evropské komise pro rok 2015 je schválení reformy na ochranu osobních údajů, která... více
Zákony - Firma a zaměstnanci 0 18.08.2015

Čínští hackeři zaútočili na United Airlines. Stejná skupina zřejmě ukradla data o 21 milionech Američanů

Čínští hackeři zaútočili na databáze amerických... více
Zahraniční 0 30.07.2015

Úřad pro ochranu osobních údajů povede bývalá soudkyně Ivana Janů. Nahradí Němce

V čele Úřadu pro ochranu osobních údajů bude od září bývalá ústavní soudkyně Ivana Janů. Janů... více
Domácí 0 22.07.2015

Evropa chce lépe chránit data

Evropská unie plánuje zavést jednotná pravidla pro ochranu osobních údajů. Pro firmy to znamená více papírování. Velké podniky si navíc budou muset... více
Pravniradce 0 13.06.2015

Na NSS se diskutovalo o poskytování informací ve správním soudnictví

Poskytování informací a ochrana osobních údajů ve správním soudnictví - to bylo tématem odborného... více
Pravniradce 0 27.05.2015
ICT revue

Ze summitu G20 unikla osobní data Obamy a Merkelové

Ze summitu zemí G20 v australském Brisbane loni v listopadu unikla omylem osobní data hlav států a... více
Tiskové zprávy 0 31.03.2015
ICT revue

Únik citlivých dat? Facebooku většina lidí odpustí, bance nikoliv

Lidé se o své osobní informace v současnosti dělí prakticky denně. Největší obavy panují z úniku... více
Analýzy a projekty 0 27.03.2015
ego!

Průměrný Čech má nadváhu, kočku, čte Blesk a často se mu zdá o erotice

Zaklínají se jím politici, nahánějí ho marketéři a lidé reklamek. Vyrábějí pro něj průmyslníci.... více
Téma 0 25.03.2015

Za rozesílání spamů dostaly společnosti pokuty celkem 3,4 milionů korun

Společnosti eMarketing CZ a Traffic7 dostaly od Úřadu pro ochranu osobních údajů pokuty za... více
Pravniradce 0 11.03.2015

Díky novele se nově nesmí zveřejňovat adresy živnostníků

Od začátku roku se nesmí zpracovávat a zveřejňovat adresy bydliště nebo místa pobytu podnikajících... více
Pravniradce 0 11.02.2015

Nezveřejňujte adresy živnostníků bez jejich svolení, varoval Úřad pro ochranu osobních údajů

Od začátku letošního ledna se v živnostenském... více
Zpravodajství 0 05.02.2015

Sněmovna reprezentantů přijala zákon omezující NSA. Už nemá shromažďovat osobní údaje

Americká NSA shromažďovala informace o... více
Zahraniční 0 22.05.2014
Personalizace e-shopu

Co může pomoci vašemu online obchodu obstát v konkurenční mobilní éře? Zkuste personalizaci

Do internetového obchodu vstoupí zákazník a vy ho... více
Řídím firmu - Obchod a Marketing 0 14.04.2014

Konec odposlouchávání milionů lidí. Amerika chystá radikální změnu pravidel v NSA

Americký prezident Barack Obama tlačí na zásadní změnu fungování NSA. Požaduje po Kongresu, aby... více
Zahraniční 0 26.03.2014

Úřad udělil Komerční bance pokutu 1,8 milionu. Umožnila únik osobních dat tisíců klientů

Komerční banka, přesněji KB Penzijní společnost,... více
Zpravodajství 0 17.12.2013

Chránila svoji pověst, teď zaplatí pokutu. Parkanová za zveřejnění výslechů uhradí 16 tisíc

Jakožto právník Vlasta Parkanová musela vědět, že... více
Domácí 0 07.11.2013
Mobilní kancelář v kapse

Kancelář v mobilu právním pohledem: Pozor na zaměstnance i osobní údaje

I na využívání chytrých mobilních telefonů pro pracovní a byznysové účely pamatuje právo. Jaké tedy... více
Zákony - Firma a zaměstnanci 0 26.09.2013
M&M

Výzkum: Češi o sobě na internetu prozradí dost. Nahou fotku tu ukázalo asi 13 procent uživatelů

S uváděním osobních údajů na internetu nemá... více
Domácí 0 15.09.2013

Merkelová před volbami žádá evropský pakt na ochranu dat. Regulace by postihla i Google

Společnosti Facebook, Google i internetové... více
Zpravodajství 0 16.07.2013
  Celkem nalezeno: 78.
 
 Zobrazuji: 1 - 48. Další>    Konec>>
reklama

Žebříčky NejčtenějšíaNejoblíbenější

reklama
reklama