Součástí butikového hotelu Schwaiger, který byl po kompletní rekonstrukci otevřen před pár týdny, je také okouzlující zahrada, v níž sídlí i restaurace s lakonickým názvem V Zahradě. Stejně jako celý hotel je také restaurace zasvěcena odkazu první republiky a sází na precizní podobu tradiční české kuchyně.

Tip:

Kouzelná zahrada je jako stvořená pro zahradní slavnosti a bude jistě vyhledávanou svatební lokací.

Stařený tatarák

Šéfkuchař Radek Ryška ji ovšem prezentuje v kreativním a nápaditém stylu, přičemž využívá suroviny z českých farem a farmářských trhů. Navíc má k dispozici vlastní udírnu, kde připravuje uzené ryby, třeba jemného sivena servírovaného s marinovanou okurkou a lehce nakyslým rakytníkem. Mezi předkrmy boduje poctivý sulc z vepřového kolena, nožiček a jazyka, ale největší hvězdou je famózní tatarák, připravený ze stařeného masa a servírovaný s houbovou majonézou a marinovanými liškami. Dokonalé podzimní jídlo.

Rozložený králík

Z nabídky:

Uzený siven, marinovaná okurka, chléb z popelu, křupavá kůžička, rakytník

195 korun

jarvis_59d4dbc9498e2987e15012de.jpeg

Přeštická kotleta s kostí, kroupové rizoto s jablečným ciderem a uzené cibulové lístky

295 korun

jarvis_59d4dbc9498e2987e15012e2.jpeg

Vegetariáni mohou vyzkoušet slaný koláč se sýrem z dnes již legendární kozí farmy v Krasolesí nebo salát s kozím sýrem a pečenou dýní. Mezi hlavními jídly září duo lahodného králičího masa ze stehna a ze hřbetu, které je ochucené estragonem a servírované s jemným mrkvovým a hráškovým pyré, chuťově překvapí také telecí pečené s citrusy a podávané s máslovou kapustou.