Středomoří na Letné

Sytě modrá barva dveří a okenic byla v tom teplém slunečném dni obzvlášť lákavá, a tak není divu, že se Gourmetguru to nové bistro na pražské Letné rozhodl prozkoumat. Jmenuje se Kostelní16 a vlastní ho Joao Paulo Tessari Villela se svou ženou Markétou Černou. Do Česka se z Brazílie přestěhovali už před čtyřmi roky, ale jejich podnik, zaměřený na středomořskou kuchyni, funguje teprve pár týdnů. Najdete tu třeba tataki z tuňáka, slávky na grilu, grilovanou chobotnici, salát z červené řepy s kyperským halloumi… Ale také třeba výborný flank steak s grilovanou paprikou a pečeným bramborem, který si Gourmetguru objednal. Maso bylo šťavnaté a uprostřed růžové, omáčka z výpeku a červeného vína neměla chybu. Co dodat? Gourmetguru vřele doporučuje.

Rakousko-uherský Monarch

jarvis_594baa90498e9b936c7614a9.jpeg
Foto: Gourmetguru

Ve znovuotevřeném Monarchu v pražské ulici Na Perštýně, podniku s českou a rakousko-uherskou kuchyní, připomínají původní tapas bar pouze dekorace v podobě statných býčích hlav. V menu restaurace, za kterou stojí společnost Premier Wines & Spirits, objevil Gourmetguru například paštiku z kachních jater, sledě marinované v kvašeném zelí, telecí tatarák či konfitované kachní stehno s lokši. Garantem a supervizorem obnoveného podniku je Jan Punčochář z Grand Cru. Pro Pohostinec Monarch ze svého týmu vybral šéfkuchaře Jana Volšičku. Ten v minulosti působil mimo jiné v pražské restauraci Gordona Ramsayho Maze či v Hotelu Savoy ve Špindlerově Mlýně. A umí také skvělé steaky. "Byla by velká škoda šéfkuchařovy schopnosti v této oblasti nevyužít," okomentoval přítomnost grilovaných mas v nabídce Jan Punčochář.

Zbývá vám ještě 10 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se