Slovo Monarch patří k Perštýnu snad od nepaměti, ale teprve nyní se nabídka podniku dokonale shoduje s jeho názvem. Před pár týdny otevřený Pohostinec Monarch se zaměřil na původní českou a rakouskou kuchyni z doby monarchie.

Na Perštýně se v posledních letech vystřídala řada konceptů, naposledy Monarch fungoval jako moderní tapas gastrobar. Nyní se vrací k podstatě pražské gastronomie a nabízí moderně připravená jídla tradiční české a rakouské gastronomie z přelomu 19. a 20. století.

Tip:

Mezi dezerty kralují borůvkové vdolky s tvarohovou zmrzlinou.

Dohled zlatého kuchaře

Pod celým konceptem i stávající podobou menu je podepsán šéfkuchař restaurace Grand Cru Jan Punčochář, který před nedávnem v prestižní anketě Zlatý kuchař obhájil první místo pro nejlepšího šéfkuchaře v zemi a který je současně velkým milovníkem klasické kuchyně prezentované v moderní podobě (jenom připomeňme, že jak Grand Cru, tak Monarch patří společnosti Premier Wines & Spirits). Výkonným šéfkuchařem Pohostince je pak Jan Volšička.

Z nabídky:

1. Telecí řízek s moravským bramborovým salátem

295 korun

jarvis_594a70e0498e9b936c6ef789.jpeg

2. Konfitované kachní stehno pečené na dřevěném uhlí se sladkým zelím a lokšemi

315 korun

jarvis_594a70e0498e9b936c6ef78d.jpeg

3. Dušené hovězí žebro v červeném víně, bramborová kaše

450 korun

jarvis_594a70e0498e9b936c6ef791.jpeg

Kapustnice se švestkami

Z předkrmů potěší telecí tatarák s křepelčím vejcem a smaženými kapary, svěží nakládané papriky s výborně namíchanou sýrovou pomazánkou z brynzy či mrkev připravená v oblíbeném grilu Josper a servírovaná s kousky řepy, feta sýru a rozmarýnovým medem. Jako skvělý životabudič můžeme doporučit slavnou slovenskou "zelňačku" kapustnici, která se připravuje se sušenými švestkami a klobásou a v zemi našich sousedů nesmí chybět na žádné vánoční či silvestrovské tabuli.