Opravdový Camembert z Normadie, jehož kořeny sahají až do roku 1791, musí být vyroben z nefiltrovaného mléka s nejméně 38procentním podílem tuku. A toto mléko musí pocházet od krav z francouzské Normandie, které jsou krmeny určitým způsobem. Přísná pravidla platí i pro zpracování mléka.
Protože ale výroba je čím dál průmyslovější, jen velmi málo sýrů s označením camembert odpovídá přesně regionálnímu označení. Jsou už vlastně jen tři malí výrobci, kteří dělají tento sýr přesně podle původních podmínek: La Ferme du Champsecret, Domaine de Saint Loup a Fromagerie Durand. Mají vlastní krávy a vlastní výrobu sýrů.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Nově všechny články v audioverzi