"Jistě, že je to trochu výstřednost. Naše menu se opírá o speciality z jesetera, na jehož vrcholu stojí 'domácí' kaviár, který snese srovnání s nejlepšími světovými značkami. Ale uznejte, není to krása?" ptá se původem brazilský šéfkuchař Diego Callegos, jedna z nadějí španělské gastronomické scény, zatímco se opírá o nevelkou nádrž plnou drobných, perleťově se lesknoucích rybek.

Jejich méně než deseticentimetrová těla se ve vodě míhají s elegancí, jaká se příliš nepodobá záběrům z popkulturních trháků, v nichž smrtící instinkt dravců s maličkými zoubky rozviřuje bahnité amazonské vody. Zde je hlavní otázkou spíš to, kolik lidí se z rybky nasytí a jak se cítí při představě, že v přírodě může být situace právě opačná. "Z jedné piraně připravím dvě porce do našeho degustačního menu," vysvětluje Gallegos.

Piraní filety s bešamelem

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se