Řetězec Pizza Coloseum, který oslavil už dvacáté druhé výročí existence, pracuje výhradně s italskými surovinami, jež si sám dováží z italské provincie Emilia Romagna, která patří mezi přední výrobce kvalitních italských produktů.

Tip:

Hosté si mohou sami sestavit svůj burger, vybrat si druh masa, omáčku a další doplňky.

Nejžádanějším pokrmem v Coloseu v Česku stále zůstává mimořádně populární pizza, kterých je v nabídce zhruba dvacet druhů a přibližně třetinu z nich pizzař na požádání připraví v bezlepkové verzi. Ještě zajímavější a pestřejší je ovšem kolekce předkrmů, mas a těstovin. Jednu z novinek letošního jara představují strozzapreti se sušenými rajčaty a chřestem.

Z nabídky:

1. Strozzapreti se zeleným chřestem, hráškem a sušenými rajčaty

209 korun

jarvis_58f7696f498ebdf0c6dda1df.jpeg

2. Grilovaná chobotnice s pečenou zeleninou, olivami a rukolou

465 korun

jarvis_58f7696f498ebdf0c6dda1e3.jpeg

Uškrcený farář

Tato unikátní, méně známá pasta s překvapivým názvem (v překladu totiž znamená škrtič farářů) se vyrábí ručně, těsto se musí rolovat v dlaních, díky čemuž je jeho povrch hrubý a dobře se na něm drží omáčka. Další novinkou letošního jara je grilovaný steak z bílé tresky servírovaný s dušenou zeleninou či grilovaná pečeně z jemného, zhruba osm měsíců starého telecího masa, které patří v Itálii tradičně k nejžádanějším pochoutkám.V Coloseum ji podávají s houbovou omáčkou a šťouchanými brambory.

Sladké pro tenistky

Velký úspěch mají líčka pomalu dušená v červeném víně, oblíbenou stálicí jsou pečené krevety s pikantní omáčkou či grilovaná chobotnice s pečenou zeleninou a rukolou. A nesmíme zapomenout ani na slavné mascarpone s jahodami, proslavené českými tenistkami, které si toto "dolce" vybraly za svůj nejoblíbenější dezert. Na letošní jaro připravil řetězec Coloseum novinku, když pod názvem Colonial otevřel v Paláci Koruna první ze svých obchodů s italskými surovinami.

Single food

V nabídce je zhruba pět set položek, včetně čerstvé pasty, salámů, tuctu druhů sýru či desítek vín, ale hosté si mohou domů zakoupit také čerstvé maso či oblíbené saláty. Zajímavým nápadem je také "single food" − tedy chlazené jídlo pro jednoho připravené bez chemických konzervantů a určené k okamžité spotřebě. Pizza Coloseum funguje vedle osmi míst v Praze také v Průhonicích, v Ostravě, v Teplicích a na Kladně.

Podívejte se, jak v Pizza Coloseum připravují italské sušenky Cantuccini s pistáciovým krémem:

Pro mlsné jazýčky. Šéfcukrářka roku ukázala recept na skvělé italské sušenky

Šéfcukrářka z Pizza Coloseum Linda Vlásková nám ukázala, jak se dělají výtečné italské sušenky Cantuccini s pistáciovým krémem.

Adresa:

Pizza Coloseum

Palác Koruna
Václavské náměstí 1
Praha 1
www.pizzacoloseum.cz

Robustní Primitivo

V pestré nabídce vín v Pizze Coloseum jsou zastoupeny všechny nejvýznamnější italské regiony od severu až po prosluněný jih. Milovníci velkých a robustních vín mohou vyzkoušet Primitivo, jednu z nejstarších a nejtradičnějších odrůd s domovem v Apulii, samozřejmě nechybí oblíbené Chianti či slavná vína z Piemontu − ať už je to Barolo, Barbera, či Dolceta.

Pokud máte chuť na minerální víno s příjemnou kyselinou, vyzkoušejte Sauvignon z Jižního Tyrolska, který bývá obvykle mnohem zajímavější než obligátní Pinot Grigio, tedy Rulandské šedé. Pokud máte rádi bublinky, ochutnejte Prosecco Coloseum, které pro český řetězec připravuje renomované vinařství Terra Serena.