Řetězec Pizza Coloseum, který oslavil už dvacáté druhé výročí existence, pracuje výhradně s italskými surovinami, jež si sám dováží z italské provincie Emilia Romagna, která patří mezi přední výrobce kvalitních italských produktů.

Tip:

Hosté si mohou sami sestavit svůj burger, vybrat si druh masa, omáčku a další doplňky.

Nejžádanějším pokrmem v Coloseu v Česku stále zůstává mimořádně populární pizza, kterých je v nabídce zhruba dvacet druhů a přibližně třetinu z nich pizzař na požádání připraví v bezlepkové verzi. Ještě zajímavější a pestřejší je ovšem kolekce předkrmů, mas a těstovin. Jednu z novinek letošního jara představují strozzapreti se sušenými rajčaty a chřestem.

Z nabídky:

1. Strozzapreti se zeleným chřestem, hráškem a sušenými rajčaty

209 korun

jarvis_58f7696f498ebdf0c6dda1df.jpeg

2. Grilovaná chobotnice s pečenou zeleninou, olivami a rukolou

465 korun

jarvis_58f7696f498ebdf0c6dda1e3.jpeg

Uškrcený farář

Tato unikátní, méně známá pasta s překvapivým názvem (v překladu totiž znamená škrtič farářů) se vyrábí ručně, těsto se musí rolovat v dlaních, díky čemuž je jeho povrch hrubý a dobře se na něm drží omáčka. Další novinkou letošního jara je grilovaný steak z bílé tresky servírovaný s dušenou zeleninou či grilovaná pečeně z jemného, zhruba osm měsíců starého telecího masa, které patří v Itálii tradičně k nejžádanějším pochoutkám.V Coloseum ji podávají s houbovou omáčkou a šťouchanými brambory.