Jak jsme již psali před několika týdny, novým šéfkuchařem Bellevue se stal talentovaný Marek Šáda, který sem přišel z nedalekého Mlýnce a ambiciózní restauraci vrátil gastronomický drive.

TIP:

V nabídce dezertů kraluje crémeux z prémiové Valrhone čokolády s karamelem, banánovou zmrzlinou a sladkým popcornem.

Adresa:

Restaurant Bellevue

Smetanovo nábřeží 18
Praha 1
www.bellevue­restaurant.cz

Marek Šáda se nebojí neotřelých kulinárních nápadů a jeho kolekce nových pokrmů v Bellevue potěší svou nápaditostí a hravostí, od využití zajímavých surovin a netradičních kombinací až po krásně barevný a svěží design.

Jak chutná hlína jedlá

Jako názorný příklad poslouží třeba skvostný losos marinovaný v červené řepě a servírovaný s jemnou koprovou majonézou a chuťově výrazným sušeným kaviárem. Perfektní kombinaci nabízí také efektně nazdobená řepa s kozím sýrem doprovázená módní jedlou hlínou a vinnou omáčkou. Hlavními trumfy mezi předkrmy jsou ovšem kalamáry plněné křehkým masem telecích líček či pečené mušle sv. Jakuba, jejichž jemná a lahodná chuť je podpořena vtipnou variací několika druhů květáků.

Z NABÍDKY:

1. Grilovaný hřbet z kance, foie gras, kapusta, kaštanové pyré, rybízová omáčka

845 korun

jarvis_58dbb969498ef2e14ea710a4.jpeg

2. Kalamárové cannelloni, konfit z hovězích líček, uzená cibule, Xérès jus

495 korun

jarvis_58dbb969498ef2e14ea710a8.jpeg

3. Mušle svatého Jakuba, variace květáků, cider omáčka

495 korun

Perlička se snoubí s kroupy