Jak jsme již psali před několika týdny, novým šéfkuchařem Bellevue se stal talentovaný Marek Šáda, který sem přišel z nedalekého Mlýnce a ambiciózní restauraci vrátil gastronomický drive.

TIP:

V nabídce dezertů kraluje crémeux z prémiové Valrhone čokolády s karamelem, banánovou zmrzlinou a sladkým popcornem.

Adresa:

Restaurant Bellevue

Smetanovo nábřeží 18
Praha 1
www.bellevue­restaurant.cz

Marek Šáda se nebojí neotřelých kulinárních nápadů a jeho kolekce nových pokrmů v Bellevue potěší svou nápaditostí a hravostí, od využití zajímavých surovin a netradičních kombinací až po krásně barevný a svěží design.

Jak chutná hlína jedlá

Jako názorný příklad poslouží třeba skvostný losos marinovaný v červené řepě a servírovaný s jemnou koprovou majonézou a chuťově výrazným sušeným kaviárem. Perfektní kombinaci nabízí také efektně nazdobená řepa s kozím sýrem doprovázená módní jedlou hlínou a vinnou omáčkou. Hlavními trumfy mezi předkrmy jsou ovšem kalamáry plněné křehkým masem telecích líček či pečené mušle sv. Jakuba, jejichž jemná a lahodná chuť je podpořena vtipnou variací několika druhů květáků.

Z NABÍDKY:

1. Grilovaný hřbet z kance, foie gras, kapusta, kaštanové pyré, rybízová omáčka

845 korun

jarvis_58dbb969498ef2e14ea710a4.jpeg

2. Kalamárové cannelloni, konfit z hovězích líček, uzená cibule, Xérès jus

495 korun

jarvis_58dbb969498ef2e14ea710a8.jpeg

3. Mušle svatého Jakuba, variace květáků, cider omáčka

495 korun

Perlička se snoubí s kroupy

Mezi hlavními chody zaujme sezonní severská treska servírovaná s bujabézou či hřbet z kance elegantně podávaný na listu kapusty a doplněný jemným kaštanovým pyré a výrazně nakyslou rybízovou omáčkou. Jednoznačně nejzajímavějším opusem v kategorii hlavních jídel je ovšem duo z perličky, tedy pečená prsa s konfitem ze stehen, jejíž výtečné maso v Česku stále čeká na objevení. Marek Šáda perličku servíruje se svěžím kroupovým rizotem a klasickou bordelaise omáčkou.

Ital versus Francouz

Ještě připomeňme, že první dubnový týden, konkrétně od 4. do 8. dubna, bude v Bellevue věnován francouzsko-italskému gastronomickému klání Starwars, v němž změří síly dva michelinští šéfkuchaři, a sice Nicolas Isnard a Massimiliano Musso. Oba mistři kuchařského řemesla budou vařit víceméně ze stejných surovin, přičemž hosté dostanou na talíři v rámci každého chodu vždy obě verze a budou hlasovat, která z nich jim chutnala víc. Nejlépe ohodnocené pokrmy se stanou součástí exkluzivního menu, jež bude v Bellevue k ochutnání až do konce května.

Vyhraje lanýž, nebo smrž?

A jací jsou oba šéfkuchaři? Nicolas Isnard pochází z jižní Francie a byl jedním z průkopníků stylu restaurací, které nabízejí své pokrmy bez jídelního lístku. V Praze už vařil, v loňském roce hostoval v restauraci V Zátiší. Ital Massimiliano Musso pochází z rodiny, která provozuje již devadesát let rodinnou restauraci Vittoria, jako kuchař preferuje lokální suroviny, především ovoce, zeleninu a květy. Na spojeném pětichodovém menu hvězdných kuchařů se objeví řada proslulých delikates, ať už to jsou šneci, lanýže, ústřice či smrže.

Podívejte se, jak v restauraci Bellevue připravují tatarák z grilované řepy a kozího sýru:

Tatarák z řepy, který chutná jako masový. Šéfkuchař z Prahy vás naučí jíst zdravě

Šéfkuchař restaurace Bellevue Marek Šáda odtajnil oblíbený recept. Na kameru nám ukázal přípravu tataráku z grilované řepy a kozího sýru.