Jen pár metrů od malostranských mosteckých věží, přímo na turisticky exponované Královské cestě funguje již řadu let oblíbená restaurace Pod Věží, která se snaží najít průsečík mezi tradiční a moderní českou kuchyní.
Přestože restaurace Pod Věží si získala své renomé díky vybroušené podobě české kuchyně, za zkoušku stojí také několik "mezinárodně" laděných pokrmů, žádané jsou grilované krevety s lehce pikantní wasabi majonézou či vynikající rustikální dýňové gnocchi servírované s jemnou pečenou dýní a skvostnou omáčkou z kozího sýra.
Ochutnejte netradiční "štrúdl" v podobě hruškového závinu s rozinkovou omáčkou a pěnou z anglického krému.
Daněk versus divočák
Většina hostů ovšem dává přednost české kuchyni, neboť šéfkuchař se nebojí výrazných chutí a zajímavých kombinací, které dávají českým jídlům nečekaný šmrnc. Jako příklad poslouží povedená zvěřinová paštika podávaná s nastrouhaným kaštanem, houbičkami naloženými v chilli a zázvoru a omáčkou z čerstvých borůvek, kterou můžete ochutnat jen do konce března, stejně jako jelení guláš na červeném víně s jalovcem a jeřabinami či zajímavou konfrontaci dvou druhů zvěřiny − a sice daňčího hřbetu pečeného v bylinkové krustě a konfitovanané plece z divočáka.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 80 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.
Beru na vědomí, že budu dostávat obchodní sdělení, týkající se objednaných či obdobných produktů a služeb společnosti Economia, a.s. Odmítnout zasílání
Můžete si prohlédnout kompletní nabídku,
která obsahuje i tištěné vydání.
Pokud potřebujete poradit, napište nám, nebo zavolejte na +420 233 071 111
Pokud potřebujete poradit, napište nám,
nebo zavolejte na +420 233 071 111