Po letech experimentů a hledání našla restaurace Mlýnec svou tvář. S rozmyslem vytvořené a vzorně dotažené pokrmy potěší jak svou efektní podobou, tak důrazem na jasné chuťové vyznění.

Šéfkuchař podniku Marek Šáda je v poslední době na roztrhání. Během poměrně krátkého angažmá v Mlýnci si vybudoval skvělou pověst, díky čemuž povýšil a stal se současně šéfkuchařem restaurace Bellevue, která patří − stejně jako Mlýnec − do gastronomické skupiny Zátiší.

Tip:

Jedničkou mezi dezerty je kreativní podoba rozebraného štrúdlu s jablečnou zmrzlinou, ořechy, karamelem a skořicí.

Tuňák s kaviárem

To však neznamená, že by Mlýnec zanedbával. Naopak, většina pokrmů, které jsme při poslední návštěvě ochutnali, si zaslouží absolutorium. Na carpacciu z tuňáka − pokud máte kvalitní surovinu − není co zkazit, z podstaty mu sluší kombinace s avokádem a wasabi, přidání kuliček špičkového tzar kaviáru ho ovšem posouvá do rafinované, lehce dekadentní polohy.

Kachní prso připravené ve vakuu a doplněné krvavým pomerančem a jedlou hlínou zaujme efektní prezentací v podobě rolek, kterou Šáda často a rád používá, současně potěší svěží a lahodnou chutí. Není divu, že právě tohle jídlo se stalo jednou z hvězd valentýnského menu.

Z nabídky:

1. Grilovaná perlička, smažený konfit, pórek, topinambur, žampion, omáčka Albufera

595 korun

jarvis_58c0230f498e5bf8f9b7bb50.jpeg

2. Otevřená raviola s humrem a slávkami, fenykl, rajčata, bisque

895 korun

jarvis_58c0230f498e5bf8f9b7bb54.jpeg

Módní makrela