Šéfkuchař Chorvatského mlýna Karel Matyáš společně s majitelem podniku kladou důraz nejen na kvalitu surovin, ale také na představování nových pokrmů, takže téměř při každé návštěvě mohou hosté ochutnat řadu novinek.

Tipy:

Nenechte si ujít nejslavnější balkánský dezert s názvem kremšnita, spojení vyšlehaného žloutkového krému a listového těsta je jemné, lahodné a návykové.

Na 24. až 26. listopadu se chystá unikátní lanýžové menu, které bude inspirováno pokrmy ze slavné lanýžové restaurace Enoteka Zigante.

Cuketové květy s krevetami

Jedním z hitů letošního roku je vydatná sépiová polévka s grilovanými kalamáry, barvená sépiovým inkoustem, který šéfkuchař sám získává čerstvý přímo z nečištěných sépií. Polévka má sice poněkud výstražnou modročernou barvu, ale krásně voní a ještě lépe chutná (pro jistotu vám ovšem přinesou před jídlem zástěru, protože sépiový inkoust se z oblečení hodně špatně pere). Velký úspěch měly také skvostné cuketové květy plněné sýrem a krevetkami, které byly osmažené a servírované s fenyklovým salátem (byť jejich sezona akorát končí). Naopak stálici, která není závislá na sezoně, představuje výtečné carpaccio připravované z čerstvých bílých ryb v denní nabídce, mimo jiné třeba z kambaly. Rozhodně doporučujeme vyzkoušet, neboť chuť absolutně čerstvé ryby pouze pokapané citronem a olejem je vynikající.