Hotel Kašperk v Kašperských horách je jedním z mála podniků v regionu, který vsadil na kvalitní, vyšší gastronomii, prezentovanou mezinárodně ostříleným šéfkuchařem Marcelem Onderem. Ten si nyní začíná bourat a stařit také své "vlastní" maso. 

Šéfkuchař Marcel Onder pracoval patnáct let v předních britských a irských restauracích, kde se naučil nejen tajemství přípravy špičkového burgeru, ale také na ostrovech oblíbené curry. Hlavně díky němu má restaurace hotelu Kašperk nečekaně kosmopolitní nádech.

Kilový steak

Tip:

Vegetariány potěší salát s pečenými artyčoky, grilovanou paprikou a sušenými rajčaty.

Letos v létě však dochází k radikální proměně menu, na kterém nyní  bude dominovat hovězí v biokvalitě z celoročně volně se pasoucích chovů v okolí Kašperských hor. Šéfkuchař totiž vybudoval vlastní bourárnu, kde bude maso plemene simentál zpracovávat a nechávat zrát tak, aby odpovídalo jeho potřebám v kuchyni. Vedle běžných řezů se hosté jeho restaurace mohou těšit například na slavný kilový steak tomahawk (je ovšem nutné si ho objednat předem). V nabídce bude jak hovězí ze zhruba rok starých býčků a jalovic, tak také telecí z šestiměsíčních telat. Hosté hotelu či majitelé okolních chalup si navíc mohou objednat hovězí pro svou vlastní potřebu − třeba na steaky či na grilování − které budou mít na hotelu připravené na daný čas.

Z nabídky:

1. Vepřová líčka, kaše s červenou řepou, hořčičná omáčka

274 korun

2. Hovězí carpaccio s křenovou ma­jo­nézou a lanýžovým olejem

145 korun

Surf and turf

Vedle starosti o bourárnu šéfkuchař nezanedbává ani svou restauraci, ve které právě hovězí bude hrát hlavní roli. Hosté se tak mohou těšit na hovězí bourguignon, žebra na grilu či na slavnou britskou specialitu surf and turf, ve které se kombinuje chuť hovězího s rybami či mořskými plody. Největším hitem v současné nabídce je vedle poctivého burgeru především skvostné carpaccio s křenovou majonézou a lanýžovým olejem, jež překvapí křehkou, šťavnatou a lahodnou podobou masa, které se doslova rozpadá na jazyku. Další oblíbenou stálicí jsou vepřová líčka připravená ve vakuu a servírovaná s nezvyklou bramborovou kaší s červenou řepou a hořčičnou omáčkou. Restaurace je nekuřácká, hotel Kašperk má 24 pokojů s kapacitou 64 lůžek, nechybí velký bazén s krásným výhledem či konferenční prostory.

Vína od Veverky

Adresa:

Hotel Kašperk
Náměstí 3
Kašperské Hory
www.hotelkasperk.cz

V nabídce nealkoholických nápojů zaujmou domácí limonády, třeba bezinková, zázvorová či citronová. Vinná karta sice není příliš rozsáhlá, ale bez problémů je možné vybrat víno ke každému jídlu. Z moravských vín vyzkoušejte produkci malého rodinného vinařství Libora Veverky z Čejkovic, třeba jeho Sauvignon či šedou Rulandu, z červených vín pak Cabernet Sauvignon. V nabídce je osvěžující rakouský Veltlín, německý Riesling či italské Soave, v kategorii červených vín mohou hosté vybírat hlavně ze slavných italských oblastí − od Chianti až po vína  Brunello di Montalcino či Nobile di Montepulciano.

Podívejte se, jak se v restauraci hotelu Kašperk připravuje anglet s ratatouille z dýně:

Restaurace hotelu Kašperk se pyšní bourárnou masa