Přestože Pivovar Národní je především pivnice propojená s malým pivovarem, loni v létě otevřený podnik má dva obrovské klady. Tím prvním je fantastická zahrada s kapacitou 250 míst, která navíc není na přímém slunci, takže i v letních horkých dnech tu panuje příjemné a snesitelné klima. Druhým velkým plusem je nečekaně široká gastronomická nabídka rozkročená od lehkých salátů a chuťovek k pivu přes pastu a grilovaná masa až po téměř "babičkovské" obědy.
Za zkoušku stojí slavná rakouská specialita zvaná Germknödel, tedy velký kynutý knedlík plněný povidly, posypaný mákem a zalitý vanilkovou omáčkou.
Poklady v zavařovací sklenici
Nabídka jídel se navíc pravidelně obměňuje, jednou z novinek je třeba sýr fetaki nakládaný v olivovém oleji s chilli papričkami či tradiční šunková rolka s křenem v aspiku, která je servírovaná v starosvětské zavařovací sklenici. A stejným způsobem tu podávají také utopence připravené ze špekáčků od Dolejšího z Davle. Největším hitem je ovšem opulentní vepřové koleno, které se před pečením marinuje v pivu s rozmarýnem a česnekem a na talíři ho doprovází čerstvý křen, kyselé zelí a dva druhy hořčice.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 70 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.
Beru na vědomí, že budu dostávat obchodní sdělení, týkající se objednaných či obdobných produktů a služeb společnosti Economia, a.s. Odmítnout zasílání
Můžete si prohlédnout kompletní nabídku,
která obsahuje i tištěné vydání.
Pokud potřebujete poradit, napište nám, nebo zavolejte na +420 233 071 111
Pokud potřebujete poradit, napište nám,
nebo zavolejte na +420 233 071 111