Přestože Pivovar Národní je především pivnice propojená s malým pivovarem, loni v létě otevřený podnik má dva obrovské klady. Tím prvním je fantastická zahrada s kapacitou 250 míst, která navíc není na přímém slunci, takže i v letních horkých dnech tu panuje příjemné a snesitelné klima. Druhým velkým plusem je nečekaně široká gastronomická nabídka rozkročená od lehkých salátů a chuťovek k pivu přes pastu a grilovaná masa až po téměř "babičkovské" obědy. 

Tip:

Za zkoušku stojí slavná rakouská specialita zvaná Germknödel, tedy velký kynutý knedlík plněný povidly, posypaný mákem a zalitý vanilkovou omáčkou.

Poklady v zavařovací sklenici

Nabídka jídel se navíc pravidelně obměňuje, jednou z novinek je třeba sýr fetaki nakládaný v olivovém oleji s chilli papričkami či tradiční šunková rolka s křenem v aspiku, která je servírovaná v starosvětské zavařovací sklenici. A stejným způsobem tu podávají také utopence připravené ze špekáčků od Dolejšího z Davle. Největším hitem je ovšem opulentní vepřové koleno, které se před pečením marinuje v pivu s rozmarýnem a česnekem a na talíři ho doprovází čerstvý křen, kyselé zelí a dva druhy hořčice.